Merhaba arkadaşlar,

XML servisi sağlayıcımıza ait olan ve XML sağlayıcımız tarafından bize örnek gösterilen bir uçak bileti sitesindeki tüm özellikleri sözcüksel olarak yazıya dökmek istiyoruz.

Yani bu sitedeki tüm özellikler için dokümantasyon çıkartmak istiyoruz.

Bunu yapmamızdaki amaç; yazılımcılarla yapılacak sözleşmede, olmasını istediğimiz her şeyi yazılı olarak belirtmek ve yazılımcının üzerine düşen yükümlüğü yazılı ve resmi olarak yerine getirmesini sağlamaktır.

Epey bir şey yazdık ama bayağı bir yorucu oldu. Daha yazılacak bir çok detay mevcut.

Tüm detayları yazıya dökmemiz gerekmekte. Çünkü XML servis sağlayıcımız, XML'in bize sunduğu tüm özellikleri bu sitede bulabileceğimizi belirtti.

İşi vereceğimiz arkadaşa şimdiye kadar yazdığımız dokümantasyonu göndereceğiz ve eksik kısımları tamamlamasını isteyeceğiz. Eksik kısımları tamamlarken, bizim yazdığımız yerleri silmek yerine, altına kalın ve biraz daha büyük puntolarla yazacak. Eklemeyi unuttuğumuz modüller varsa ekleyecek. Bu sitenin admin panelinde olması gerektiğini düşündüğü yerleri Admin Paneli Modülü başlığı altında yazacak.

İşi alan arkadaş siteyi önüne açacak, her modüle tek tek girip nasıl işlediğini tespit edecek, üye olacak, bilet rezarvasyonu yapacak ve bu aşamaların nasıl gerçekleştiğini metin formatında dokümante edecektir.

Daha sonra elimizdeki Türkçe dokümantasyonu, yazılımcıyla sözleşme yapmak üzere TEKNİK dokümantasyon haline dönüştüreceğiz. (Bu aşama bu konuyu ilgilendirmemektedir ama ben bilgi vermek amaçlı söyledim.)

Daha önce dokümantasyon işi yapmış, tercihen uçak bileti sistemlerini kullanmayı bilen arkadaşlar tercih edilecektir.

Özel mesaj ile dönüşünüzü bekliyorum. Dönüş yapıldıktan sonra mevcut dokümantasyon gönderilecektir.

Teşekkürler.