Bir önceki mesajda, konuyu açan arkadaşa "akılsız başın cezasını çekiyorsun" demiştin.
Ya siz ne ********, ne insanlık düşmanı insanlarsınız. Ne ara ülkemin insanları bu hale geldi ?
Hükümeti yalamak için, burada acı çeken adamı suçluyorsun. Sizin hiç acıma duygunuz, insanları sırf insan olduğu için sevme özelliğiniz yok mu? Herşeyiniz para ve statü mü?
Adamın doğduğu şehirde kira ödeyerek yaşayabilme hakkı "SOSYAL STATÜ veya ZENGİNLİK Mİ?"
Ulan bu şerefsizleri iyi izleyin. Konuyu açan arkadaşım, bu adamın yazdıklarını iyi oku. Seni nasıl hor ve küçük gördüğünü, seni nasıl suçladığına iyi bak ki, devran dönünce bu adamlardan hakkını al. Emin ol ki bizlerin verdiği vergiler, böyle adamları zengin ediyor. Bu adamda biliyor herşeyin ne olduğunu, ama bizim vergilerimiz dolaylı yollarda bu tip adamları zengin ettiği için, bak ne şekle girip hükümeti ve devleti savunmaya çalışıyor.
Bak insaniyetini yitirmiş insan. Her devlette ve toplumda geçinemeyen, yemek bulamayan fakirler vardır. Türkiye'de başka bir yönetim olsa da, belki bu arkadaşımız böyle zorluklar çekecekti veya o çekmese bile başka bir vatandaş zorluk çekecekti.
Ama sayın haysiyetsiz kişi. Sen ne hakla bu adamı suçlarsın? Adam havalimanına işe girmek için rüşvet vermiş adamın tekine, sonra adam kaybolmuş. Taksicilik yapmış. Evine para götürememiş.
Bu adam kiraların yükseldiğinden, işssizlikten, yaşam pahalılığından söz ediyor. Ve bunun devlet politikalarıyla alakalı olduğu için hükümeti eleştiriyor. Kendi vatanında 2.sınıf insan olduğunu söylüyor.
Şimdi bu adam vatan haini mi? Bu adam Suriyeliler gitsin dediği için vatan hainimi he sana göre? Söylesene?
Bu adam gidip uyuşturucu satmamış, kaçakçılık yapmamış, hırsızlık yapmamış.
Kendi emeğinle hayatını kazanmaya çalışıyor ve sen onu aptallıkla suçluyorsun.
Ama sana birşey söyleyeyim mi. Bu adam Dünya'da gördüğüm en yürekli ve en dürüst adam. Anlattığı onca zorluğa rağmen, bir kere pes etmemiş. Helal olsun sana yürekli adam.
Sen götünü yırtsan onun gibi olamazsın. Saygılar.
Bu arkadaşım ne sebeple banlandı bilmiyorum şu yazdıklarından banlandıysa çok üzüldüğümü belirtmek isterim nedeni ise kızıp bir şeyler yazdığından dolayı değil bu konuyu ben açtım dikkat ederseniz herkesin yorumunu beğenmişimdir kötü veya iyi kimseyi kırmanın manası yok herkes istediğini yazabilir kötü veya iyi biz bir şekilde bu şartlardan çıkmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor belki çıkarız belki çıkmayız bu ayrı mesele ama olsun o kötü düşünüyor diye bizde kötü olmayalım (sadece örnek veriyorum) veya biz iyi düşünelim en güzeli bu ben bunu yazarken kötü eleştiriyi de iyi eleştiriyi de göze aldım küçük düşürülmek veya yüceltilmek için değil arkadaşlar siyasete girmeyelim kimse kimseyi kırmasın zaten bir sohbette siyaset varsa sonu her zaman hüsranla bitmiştir küslük kavga herkes birbirine saygılı olmasını rica ediyorum bu arkadaş eğer bu sebep den dolayı banlandıysa gerçekten çok üzüldüm eğer bu konuyu okuyorsan senden özür diliyorum çünkü bu konuyu açan benim senin banlanmana sebep olanda benim.
Konuyu gelince herke bir şeyler yazmış devlet Suriyeli ev sahipleri bu ülke de suçlu biziz yine siyaset olacak ama bizi bu duruma getirene kadar sesimiz çıkmadı daha da çıkmayacak onun için düşmek ise düştük bir şekilde ayağı kalkacağız diyorum hep iyi düşünüyorum ama...
Bir konuda arkadaşlar bir şey sormak istiyorum eğer ki Bakırköy adliyesinde çalışan arkadaşlar varsa paramı alıp işe sokacağını iddia eden adam maalesef Bakırköy adliyesinde çalışıyormuş bu şahsı bulmak için gittiğimde çok kişi çalıştığını nerede çalıştığını sorduklarında maalesef bilmediğimi söyledim bilgi veremediler şimdi soruyorum eğer ki Bakırköy adliyesinde çalışan arkadaş varsa bana özel mesaj atıp bu kişiyi nasıl bulacağımı söyleye bilir mi.