Devlet üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okumaktayım. Sınıfımız sanırsam 30-40 kişi arası. Bunlardan 7-10 tanesiini yabancılar(suriyeliler vb) oluşturuyor. Bizim yıllarca çalışıp dershanelere para verip binbir stresle kazandığımız üniversiteye bu arkadaşlar sınavsız yerleştiriliyor. Evet yanlış duymadınız bu arkadaşlar isterlerse tıp bile seçebiliyorlar. Üstelik türkiyede çalışma hakkıda veriliyor. Oysa bizim gariban mehmetimiz binbir yokluk içinde okumaya çalışıyor ve maddi sıkıntılardan dolayı dershaneye vb. şeylere gidemiyor üniversiteyi kazanamıyor ve asker oluyor ee ne oluyor suriyeye savaşa gönderiliyor ya gazi oluyor ya şehit oluyor. Bizim sınımızdaki suriyeliler ise mühendis olacak ve 5-6 milyar paraya çalışacaklar üstelik Benim bile sevgilim yokken adamlardan bir kaçı sevgili bile yapmış(birde bizim kızları alacaklar) kral gibi yaşayacaklar. Üniversite sınavına hazırlanırken böbrek taşı düşüren , kıl dönmesi olan arkadaşlarım vardı bumu adalet yani. Neyse daha çok yazılacak şey var kardeşim ama ağzımı kötü bozacağım.
Neyse bu sadece bir örnekti. Ben diğer arkadaşlar gibi istanbuldan taşınmanı kesinlikle önermiyorum. Bizimde istanbulda evimiz var gazi mahallesinde 450 tl kira alıyoruz ve bizde 550 tl kira veriyoruz. Sende bizim gibi varoş bir semte yerleşebilirin. Sadece kiradan 1000 tl kar yapabilirsin. istanbulda oturmama rağmen şehir dışında okuyorum ve yaşıyorum. İnan bana kendi memleketin olmadığı sürece şehir dışına çıkma diğer yerler bana göre daha zor. Tamam kiralar uygun olabilir ama iş bulman çok zorlaşır. İstanbulda 0 dan başlayıp zengin bile olabilirsin yeterki çok çalış ve aklını kullan. Bunlarda düzelir merak etme. Babam bizi(üç kardeşiz) askeri ücretten daha düşük bir maaşla büyüttü bir ablam okudu çalışıyor ve şuan oda beni okutuyor bende mühendis olacağım inş Durumumuzda iyi artık. Ara sıra ailecek geriye dönük konuşuyoruz ve ne zorluklar çektiğimizi hatırlıyoruz. Bugünleri unutma ilerde çocukların okuduğun başarılı olduğunda bu günleri hatırlayıp kendinle gurur duyacaksın.