Merhaba,
Onurcum o kadar güzel yazmışsın ki yazarken bile güzel emek vermişsin burada emeğine yazık olmuş aslında böyle konularda tecrüben var, Maalesef bu tip arkadaşlar mevcut hem milleti tehdit ediyor gelirim keserim adam ederim v.s hareketlerinden belli arkadaşın 18-20 yaş arası olduğu benim de bir derse ihtiyacım var lütfen bana da verin @xnet ile beraber almak isterim kendisini tanımam ama tanışmış da oluruz ne dersin @xnet
Merhabalar,
Konuya ek not olarak belirtmek isterim ki, Türkiye lokasyonda teklif verecek arkadaşlar biraz temkinli davranmalıdır.
Diğer konuda firmayla anlaşma sağladık. Ardından, Vmware Esxi 5.5 kurulumu, Centos 7 ve Cpanel Kurulumu, Litespeed kurulumu ve optimizasyonu, Windows Server2012r2 ve ilgili işletim sistemi üzerine Plesk kurulumu ve optimizasyonu gibi işlemleri sağladık. Ek ip adreslerinin eklenmesi vs. tüm işlemler tamamlandı.
Fakat ilgili firma yurtdışı bağlantılı bazı sitelerden indirme hızları yavaş diye almaktan vazgeçti. Bizim de yaklaşık 6 saatlik bir mesaimiz boşa gitmiş oldu.
Olayı da açmak gerekirse, speedtest sitesinden ortalama 500-600mbit hız sonuçları olan ekranları kendilerine ilettik. Fakat firma, vmware.com, hotfile.com, filezilla.com gibi yurtdışı lokasyonlu sitelerden indirme yaparken 0.5 - 1 MB/sn hızla indirme yapıldığını öne sürerek çalışmayı istemediklerini belirttiler. Kendilerine softlayer, ovh gibi verimerkezlerinden 30-40 MB/sn hızla indirme yapıldığını göstermemize, aynı şekilde netinternet, netdirekt gibi türkiye lokasyonlu mirror sitelerinden 60-70 MB/sn gibi hızlarla indirme yapabildiklerini ve vmware.com yada diğer sıkıntı yaşadıkları sitelerde Telekom kaynaklı yurtdışı bağlantıları kaynaklı yavaşlık olduğunu belirtmemize rağmen kesinlikle bunu kabul etmediler. Bu sebeple hizmet almaktan vazgeçtiler, bizim de yaklaşık 6 saatlik boşa gitmiş oldu. Fakat anlaşmanın en başında bunlar konuşulduğu için kabul etmekten başka bir husus kalmadı, bu da bize bir tecrübe olmuş oldu açıkçası.