alp_dedee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev sahiplerini görünce ben umudumu kestim ki şu kelime beni bu ülkeden soğutmasına yetti "benim komşum şu fiyata verdi evini"
Bundan bir yıl önce Manisa ve İzmir illerinin iki ilçesine Suriyeliler için kamp yapılması gündeme geldi.Şu an hala Ankara da tozlu raflarda bekliyor.Çeşitli kaygılar ile gündeme getirilmiyor veya getirilemiyor.Suriyeli mültecilerin emlak fiyatlarında ki olumsuz etkisini kabul etmemek imkansızdır.Suriyeli mültecilerin ekonomimiz üzerindeki olumsuz etkisini kabul etmemek imkansızdır.Bu bir hatadır ve sizler bizler halk olarak bu hatayı hata yapanlara sandıkta ödetmek ile mükellefiz.
Bu metni Suriyeli mültecilerin ülkemizde olmasının bana göre hata olduğunu düşündüğüm için yazdım.Size göre hata değilse sizde ona göre bir eylemde bulunursunuz.Saygı duyarım.Tabi ki sizin de benimde tepkilerimiz sandıkta oy tercihimize göre ortaya konmalıdır.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Memleketin sorun unutkanlık değil hocam. Bu ülkenin vatandaşı işine gelen her şeyleri hatırlıyor. Bu konuda da üstlerine yok emin olun. 10 sene önce hastanelerde sıra beklediğini hatırlayan vatandaş 3 ay önce askerlerinin diri diri yakıldığını unutuyor.

Bu ülkenin asıl sorunu cahillik. İnsanlar cahil. Bu memleketin insanı aman bize dokunmasınlar da ne oluyorsa olsun mantığındalar. Bu mantaliteden kurtulmadığımız sürece bize rahat yok. Bizi bırak torunlarımıza bile yok.

Umarım yakın zamanda da bu mantıkla hareket etmezler.
Vesselam.
Bakın fazla iç karartmak istemiyorum.Diş tedavim nedeni ile bugün sizlerle vakit geçirmenin keyfini alıyorum.Eğitim bir insanın hayatında hat saffa da önem arz eder.Lakin insan hayatında uyuşturucu etkisi yaratan bazı şeyler vardır.Din gibi ırk kökenli siyaset gibi yada lider kökenli siyaset gibi oysa ki din ve ırk gibi kavramlar insanları doğru yola sevk etmenin en güzel yoludur.Mesela islam dininin ilk emri oku dur.Okumak ve okuduğunu doğru anlamak insana kalmış.Bizim ülkemizdeki ve orta doğudaki en büyük sorun okuduğunu işlerine geldiği şekilde yorumlayan insanlardır.Irk kavramı da öyledir insanları izaya sokar mesela Türkün töresinde çocuğa kadına yaşlıya kısaca aciz güçsüz olana el kalkmaz kötü söz söylenmez.Ama ırk kavramı bile yeri gelir kötüye kullanır.Tarihte ve günümüzde kötüye kullanım şekilleri mevcuttur.

Türkiyede Yahudi halkına demeyelim ama İsrail devletine çok kırgınız yada kızgınız.Benim annem ve anne tarafım İsrail vatandaşı Rahmetli babam ise Türkiye kökenli bir Türk idi annem çok şükür hala hayatta bu sebeple sürekli İsraile giderim.Şunu tespit ettim.Ya arkadaşlar İsrail dediğimiz devletteki herkes saçma bile olsa her konuyu araştırıyor.Üretiyor ürettiğini satıyor.İsrail de yazı ile yazmasada eğitimsiz olmak suç gibi bir şey.Ben hep şu sorunun cevabının peşinden koşuyorum kendi ailemi nasıl yücelttirim.Çünkü ailemi yüceltirsem şehirimi yücelttirim ve şehrim yucelirse ülkem yücelir.

Tavsiyem şu okuyun araştırın bazılarının doğrularının peşinden gitmektense kendi yanlışlarınızın peşinden gidiniz.
Keyifli bir beyin cimnastiği oldu.Şahsınıza ve konu sahibine teşekkür ederim.

Not:Şu habere bakarmısınız.Haberde ki küçük kızın hayallerine samimiyetine kendine olan öz güvenine eğitim ve öğretim aşkına bakarmısınız.

http://www.cnnturk.com/teknoloji/goo...usunu-reddetti