Hocam Allah yardımcın olsun öncelikle. Beni bekar halimle bazen uyku tutmuyor geceleri, sizi düşünemiyorum. İnşallah en kısa sürede o iki çocuğun hatrına güzel bir iş bulursunuz. Suriyeli meselesi kangren olmaya başladı ülkede. Bizim burada bir fabrika var yıllardır ilçenin vatandaşını çalıştırırdı ama birkaç senedir kademeli azalta azalta şu an yerli kimse kalmadı bütün elemanları suriyeli yaptı. 1200 civarı kişiden bahsediyoruz. 1200 aile demek. ortalama 4 kişiden 4800 birey yapar. Tsk'daki personel sayısı 350 bin, ülkemizdeki eli silah tutabilecek süriyeli sayısı 425 bin. Matematiği siz yapın. Senelerdir vergi almadan iş yeri açmasına izin verilen, her ay 900 ile 1500 lira arası yardım yapılan, sanki doğurmaları azmış gibi biz vatandaşlarına bilmem kaç bin liraya yaptırılan tüp bebeği onlara bedava veren, bunlar dışında çalışmayan milyonların üstünde suriyeliye gıda, para vs yardımı yapan bir ülkenin zor duruma düşmesi gayet normal. Kolay mı bu kadar nüfusa senelerce bakmak.
Şu da aklınızda dursun referandum başta olmak üzere seçimlerde de oy hakkı verecekler suriyelilere. Biri de demiyor ki onlar kim ki benim ülkemin yönetiminde söz hakkı olsun. Bu nasıl kabul edilebiliyor benim aklım almıyor. Karşılıksız para veriyoruz, ücretsiz tedavi ediyoruz, onlar yüzünden işlerimizden çıkarılıyoruz, kiralarımız 2 3 katına çıkıyor yetmiyor bi de ülkenin kaderini belirleyen seçimlerde oy hakkı veriyoruz. Nasıl bir akıl tutulmasıdır.
Konuyu siyasete çekmeyin diye söylenmiş birkaç kere. Siyasetten korkmamak lazım arkadaşlar, bu suriyelileri ben getirmedim ülkeye. Hiçbir parti, hiçbir lider, hiçbir bürokrat kimsenin çocuğundan ailesinden değerli değil. Beğenmediğimiz politikaları varsa bunu söylemekten neden korkalım? Çoluk çocuk zor durumda kalınca onların bi yerleri duyuyor mu sanki? Ülkede siyaseti öyle bir anlayışa getirdiler ki hakkımızı arayınca terörist, vatan haini damgası yapıştırıyorlar. Yine de konudaki istekleri göz önüne alarak siyasete girmemeye çalıştım, Hiçbir parti adı vermeden ekonominin kötüye gidiş sebeplerinden gördüğüm kadarını yazmaya çalıştım.
Siyasiler orada bizim için varlar, biz burada onlar için yokuz. Şunu anladığımızda her şey düzelecek.