Allah yardımcın olsun. Kul sıkıştığında tek el uzatan Allah'tır her zaman.
Sana tavsiyem şehri değiştir. O şehirde sen değil senin gibi milyonlar var geçim derdi çeken.
İstanbul güzelliği yanında bir o kadarda pislik ve zorluk barındırır.Yoldan çıkmak isteyenler için biçilmiş kaftandır.
Daha ucuz kiraların olduğu bir ile yerleş.Bir örnek konu daha vardı orayada yazdım aynı yorumu. Kiraya 400-500 verirsin bu şehirlerde sana 1k kalır.( Asgeri ücret ile çalışıyorsan )
Bu kalan para ile pazarını , marketini ve faturalarını ödersin ve yetirirsin.Artar mı sanmıyorum artmaz ama rahat edersin kredi kartına yüklenmezsin.
Buradanda iş al. Kod bilgin varsa wp botları yaz. Editörlük yap boş zamanlarında tv izleme makale yaz misal haftada 50 makale yaz sat 100 kelimesi 1,5 lira desek.Sen 50 adet 200 kelimelik makale yazsan 150-200 lira alırsın haftalık.
Eşin müsaitse çocuk filan yoksa çalışmak istiyorsa oda çalışabilir ikiniz el ele verdiğinizde daha çabuk atlatırsınız sorunları.
Yaşayacağınız tek sorun ailenizden uzak olursunuz ama huzurluda olursunuz.Kurtar kendini o şehirden.Zehirlenmeden pisliğe bulaşmadan kurtul kardeşim.
Ayrıca işkura başvur işsizlik maaş için. Millet alıyor sen neden almayasın 6 ay sigortalı çalışmışsan git hemen başvur.
+ Sigorta için gelir testi yaptırıp eşin ve cocuğun varsa sende dahil sağlıktan yararlanabilirsin bu işlemleride yaptır.
Belediyelerin gıda yardımı politikasını bilmiyorum.Sanırım belediyeye göre değişiyormuş düzen.Yinede başvur 4 ayda birde verseler versinler zor durumdasın uzatılacak her ele sarılma ama her elide geri cevirme.
Gıda yardımı yada yemek yardımını bazı belediyeler showa dönüştürüyor.İsmini vermeyeceğim bir ilçe belediyesi beyaz transit aracın üzerine"İlçemizin kimsesiz ve acizlere yardım aracıdır" yazdırmıştı.Ankaradan gelen bir iki telefonla ilçe soysal yardımlaşma müdürü yazıyı sildirdi ve istifa etti.
Bu ülkede kraldan çok kralcı olduğu sürece devletin 657 devlet memuru olan bürokratlar halka hizmet yerine siyasi seçim yatırımı ve parti yalakalığı yaptığı sürece devletten gerçek manada hizmet almak imkansız.
Mesela bakınız son iki gündür ülkede ki en huzurlu şehirlerden bir tanesi olan Manisa bir iş güzarın bir aferim sevdalısının kendi partisinden bile destek görmeyen saçma sapan açıklamaları ile anılıyor.
Unutulmaması gereken tek bir cümle var .Halka hizmet hakka hizmettir.Bu felsefe ile Manisamızda bir gıda bankası kurduk ve gayet olumlu dönüşler aldık.Bu konuda Manisa Mhp ve Akp li belediyeler çok iyi bir iş çıkardı.
Konu sahibi arkadaşa tavsiyem her ne kadar bir iki yıl öncesi kadar olmasa da yine de Manisa nispeten ucuz ve hala güvenli bir şehirdir.Merak etmeyiniz kimse Manisada iç savaş çığırtkanlığı müsade etmez.Dilerseniz huzur içinde yaşarsınız.Ayrıca şehrimizde Suriyeli yok denecek kadar azdır.Bir İzmirli olarak ekonomik ve güvenlik açısından İzmir yerine Manisada yaşamanızı tavsiye ederim.İzmirde ve Manisada ikametgahım mevcut iki şehrinde tadı verdiği huzur başka ve zaten şahsıma Allahın bir hediyesi olarak gördüğüm bu iki şehirin arası sadece otuz dakikadır.