Google içinden, en azından Türkiye ayağından öğrendiğim bir bilgiye göre şu anda reklam verenlerin hepsi bütçelerini kısmış durumda ve Google Türkiye ekibi bunu normal bir durum olarak karşılıyor. Belki de benim gibi yayıncıları tedirgin etmemek için böyle bir yaklaşım içerisindeler bilemiyorum.
Yaşadığımız bu durum için yaptıkları tek yorum ise reklam verenlerin 2017 yılı bütçelerini hazırladıkları veya hazırlama aşamasında oldukları.
Yani Google nezdinde bir anormallik yok. Zaten şirketin mali yıl çeyrek sonuçlarını analiz ettiğimizde ilk çeyrekte bizlere yansıyan bir düşüklük olduğu ve bunu takip eden çeyreklerde bize de yansıyan bir yükseliş yakaladıkları görülüyor.
Bahar sezonunun içine girene kadar sabretmekten başka bir çare yok.
İşi Forex'e bağlamak ise bana göre mantıksız. Tabii bir finans sektöründe siteniz yoksa. Olanların Allah yardımcısı olsun. TBM'ler çakılmıştır. Benim sitelerim için TBM'de anormallik yok ama kitlenin reklamlara tıklama yaklaşımı %50 oranında düşmüş durumda. Bu da ya saçma salak reklamların döndüğünü ya da Google reklamlarının döndüğünün göstergesi...
Hani insan Google AdSense paneline girince gördükleri karşısında yazı yazma azmini bile kaybediyor...
Umarız en kısa sürede bu sorunlar aşılır ve başarılarla dolu AdSense hikayelerini görmeye devam ederiz.