WebRelax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beni mi aklınızda tuttunuz Ben 30.000 TL ceza yemedim, 57.000 TL yedim. Benim alehime düzenlenen tutanakları karaladım diye bana böyle yüksek bir ceza çıktı, bir inceleme olmadı 3-5 dakika da onlarca sayfa karaladım. Benim borcum haksız bir borç. Vergi mahkemesi cezaları siler diye önemsemedim çünkü kendi vergi dairem dahil herkes lehime konuştu ve cezalar %90 silinir dedi. Vergi müfettişi okutmadan bana kağıt imzalatma gibi girişimlerde de bulunmaya çalıştı. Alehime düzenlenen tutanaklar ayrıca müfettişler tarafından da değiştirilmiş. Bu sebeplerle mahkemeye başvurdum ve mağdur olduğumu beyan ettim. Fakat vergi mahkemesi hakimleri dilekçelerimi reddetti ve şu an 57.000 TL vergi borcum + 13.000 tl vekalet ücreti var. Aslında banka hesaplarımda ticari faaliyet kapsamında değerlendirilmesi gereken ödemeler küçük tutarlar, genelde şahıslar benim projelerimi desteklemek için yardım maksatlı ödeme gönderiyorlar, ticari faaliyet kapsamında değerlendirilmesi gereken ödemeler ile de web sektörü ile ilgili giderleri ödüyorum. Şu an sanırım 40.000 TL civarında KDV cezası var. Fakat banka hesabımdaki çoğu ödeme yurtdışından gelen PayPal ödemelerinin bozdurulması ile oluşan hareketlilikti. Yurtdışından gelen paranın KDV si olmaz. Bu ödemelere yurtiçinde ürün satmışım gibi KDV cezası çıktı, dolayısı ile haksız olan cezalar KDV cezaları. Tutanaklarda alehime olunca ve vergi mahkemesi hakimleri de benim dilekçelerimi reddedince şu an mağdur durumdayım Türkiye'de. Bakalım ileride ne olacak, pek kafaya takmamaya çalışıyorum şimdilik. Herkese tavsiyem; bu tür olaylarda kimse lehinize olan bir konuda sizi bilgilendirmiyor, eğer bir vergi incelemesi için tebligat v.s ulaşırsa size, mağdur olmamak için mutlaka bir avukat veya en azından bir muhasebeci ile görüşmeye gidiniz. Saygılar.
Sizinle anlık bir görüşme yapmam lazım skype veya facebook adresiniz varsa gönderebilirmisiniz hocam