Monolog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Twitter'da borsa ve gündem ile ilgilenen üç beş sağlam analist takip ediyorum. Petrol'de büyük bir hareket yaklaştığını ve şirketlerin garip davrandıklarını, sanki bir savaş beklentisine girmişçesine hareket ettiklerini söylüyorlar hepsi bir ağızdan. Şu dönemlerde hiç olmadığı kadar "savaş" kelimesini kullanıyor siyasiler bile.

Şuan piyasaların bu kadar durmasını, bu tarz bir beklentiye ve önceden bu durumları haber alan büyük şirketlerin el, ayak çekmesine bağlıyorum. Onlar el ayak çektikten sonra piramit gibi aşağıya doğru bütün irili, ufaklı işletmeler sıkıntıya düştü. İngilizce siteler ile uğraşan arkadaşların bile TBM'leri düştüğü gözlemleniyor. Söyleyeceğim şu ki olay global çaplı bir durum. Tabi ki Türkiye'de yapılan siyasi hamlelerin etkisi de var ancak daha önce de pek çok badireler atlattı bu ülke, gezi olaylarından, Rus uçağı düşürülmesine kadar. Ben bu kadar durgunluk görmedim o dönemlerde.

Bu olayların üzerine İngiltere başbakanı, Donald Trump görüşmesi ve sonrasında Türkiye'ye gelmesi, akabinde Merkel, BM genel sekreteri, CIA başkanının gelmesi. Erdoğan, Mit müsteşarı ve G.K.Başkanının Körfez ülkeleri ziyareti. Bunlar bir araya geldiğinde büyük bir şeyler olacak hissi doğuyor içime.
Aynen öyle 2017 çok çetin geçecek inşallah sıkıntısız atlatırız.

Görünen en yakın savaş abd çin savaşı.

Trump twitterdan 10 yıl içinde iran ile savaş kaçınılmaz yazmıştı iran çinin sömürgesi zaten ana savaş hattı abd-çin.

Bir yandan çin açıklamaları bir yandan iranın balistik füze denemeleri allah sonumuzu hayretsin.