Arkadaşlar wordpress sitemde Ocak sonuna kadar resimleri yüklerken, çeşitli varyasyonları da oluşturuluyordu ftpde.
Şubattan itibaren sadece ana resim oluyor. Varyasyonlar olmuyor. Aşağıdaki resimde Ocak ile Şubat arasındaki farkları görebilirsiniz:
Yaptığım işlemleri söyleyim.
Şubat başında siteyi başka bir sunucuya taşıdık. VPS, WHM panel, C panel, Apachi
Https'ye geçtik.
Site hızlandırma çalışması yaptık.
Sitede yüklü eklentiler şunlar:
Eklentilerin tamamını pasifleştirdim, sorun devam etti.
Kullandığım tema Newspaper teması.. Temayı değiştirdim yine düzelmedi.
2 gündür bununla uğraşıyorum. Sorunu çözemedim. Bu işten anlayanlar yardımcı olursa memnun olurum. Pagespeed hızı 20-30 a kadar düştü. Site zarar görüyor bundan.
Ekleme 1- wp-admin ve wp-includes klasörlerini de değiştirdim yeni bir wordpress dosyası ile. Sorun devam ediyor.
Ekleme 2- VPS aldığım firmaya da sorunu ilettim. Cevabı şu:
"muhtemelen bir eklentiye ihtiyaç olduğu için bu şekilde oluyor olabilir fakat yazılım konusunda hangisine ihtiyaç duyduğumuzu bilmemiz mümkün olmuyor, eğer tespit ettikten sonra kütüphane adını iletirseniz kurulu olup olmadığını kontrol edebiliriz. Kurulum konusunda bu anlamda yardımcı olmamız mümkündür."
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:32:52 -->-> Daha önceki mesaj 20:33:25 --
Arkadaşlar siteye jetpack kurdum. Bu eklentinin resize özelliği varmış. Puanlar 90'lara kadar çıktı. Ama gtmetrix'de şu uyarıyı veriyor:
Avoid bad requests
Ben puanlardan memnunum ama resize işlemini sunucunun yapmasını tercih ederdim. Şimdiye kadar cevap gelmedi ama bundan sonra cevap vereceklere 2 sorum var.
1- Bu haliyle kalsın mı? Google amca bizi düşürmesin.
2- Yukarıdaki sorunun çözümünü biliyor veya tahmin ediyor musunuz?