Vay be dedirtti hocam, memurum demişsiniz tahminim en fazla 50 bin lira ile başlamışsınız bu sektöre. Tebrik ederim, başarılarınızın devamını diliyorum. Satışın hayırlısı olsun.
Hayır 50.000 değil bir domain bir hosting sermayesi ile başladım . Sıfır php bilgisi ile internetten opencart site nasıl kuruluru öğrenip kazandığım para ile kurs alıp kendimi geliştirip . iç piyasada kendimizi sevdirerek destek görerek bu seviyeye ulaştırdık
Ofisin Adresini pm yoluyla ala bilirmiyim.
pm gönderildi.
hayırlı satıslar diliyorum hocam, müsaadenizle bir kaç soru sormak isterim.
- açıklamada kar oranı yüzde 50-60 arasında (reklam giderleri düstükten sonra) seklinde bir not var. vergi-maas-gider düstükten sonra net kar yüzdesi ortalama nedir acaba
- atladı isem kusura bakmayın, site kaç yıldır açık (rakamlar temmuzdan baslıyor anca öncesi var mı?) ***(konuya 3 yıldır emek verdiğimiz olarak yazmıssınız, pardon, sonradan farkettim)***
- ürün tedarik ve kargolama islerine siz mi bakıyorsunuz, siparisler otomatik olarak depo vb. gibi bir yere mi düsüyor
- siparislerin ortalama yüzde kaçı geri iade oluyor
- kasım ayından itibaren siparis rakamı ile kar rakamını karsılastırınca yüzde 70'in üzerinde bir gelir tablosu çıkıyor ortaya, bunun sebebi maliyetin aynı kalıp ürün fiatlarının artması mı, baska gelir kalemi mi eklendi, yoksa giderlerde bir düşüş mü oldu
bunların cevabını alabilirsem, bir ön görüşme yapmak için, telefon numaranızı rica edeceğim. selamlar, hayırlı satıslar...
Sırasıyla cevaplamaya çalışayıp
- giderleri siz belirlersiniz şuan aylık 30,000 ile 40,000 tl arasında net kar bırakmaktadır.
- 3 yıllık markanın mazisi var bunun başlangıcı sosyal medya site 2 sene önce kuruldu . mayıs 2016 da altyapı değiştirildi sıfırlandı bütün veriler. ama mayıs ayından itibaren analytic ve kargo detayları var. 3 senedir aynı kargo firmasıyla çalışmamdan dolayı bütün istatistikler kargo firmasının panelinde bulunmaktadır.
- ürün kargolama paketleme bütün sisteme biz bakıyoruz. operasyon için ayrı bir dükkan açtım orda paketlemeler vs. yapılmaktadır.
- iade oranı %5 ile %7 arasında değişmektedir.
başka sorularınız olursa memnuniyetle cevaplamak isterim