Arkadaşlar Merhaba.

Ben herkesin bildiği ve bu aralar severek izlenilen Vatanım Sensin dizisine başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum.

Dizi deyip geçmemek lazım, ülke ve tarihimize yaptığı katkıları milyon dolarlık tanıtımlar yapamaz belki de...

Vatanım Sensin dizisi ilk çıktığından itibaren Rusya'da tam anlamıyla hit oldu.
Dizi adına şimdiden onlarca sosyal medya hesabı, topluluk ve site açıldı.
Dizi'nin yeni bölümü yayınlandıktan sonra internetten hemen Rusça altyazı ve dublajlı versiyonlar dönmeye başlıyor.

Tabi bunda Halit Ergenç'in etkisini göz ardı etmemek lazım.
Binbir Gece, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerdeki performansı Rusya'da geniş bir hayran kitlesi kazanmasına neden oldu.

Şahsen benim de çok beğendiğim bir aktördür. İnanılmaz etkili oynuyor ve bence her projede kendini daha da geliştiriyor.

Yani uzun lafın kısası Vatanım Sensin dizisi Rusya'da Türkiye'deki gibi takip ediliyor. Rusya nüfus gereği belki de Türkiye'den daha fazla kişi bu diziyi takip ediyordur.

Peki bu diziyi Ruslar takip etti de ne oldu yani?

Ne mi oldu? Şimdiden onlarca arkadaşım beni arayıp Atatürk ile ilgili sorular sormaya başladı. Tarihimizi ve kurtuluş mücadelemizi izliyorlar ve araştırıyorlar.

Geçen bir arkadaşım aradı ve daha önce hiç bir Türk'den duymayacağım şu soruyu sordu; "Eşref paşa neden Atatürk'e karşıydı?"

Arkadaşlar sizi bilmem ama ben çok seviniyor ve gururlanıyorum bu durum karşısında.

Belkide daha önce yüzeysel olarak Atatürk'ü bilen bazı Ruslar bugün bu dizi sayesinde Nutuk'u biliyor. Belki merak edip bir çok Türk gencinin yapmadığını yapıp o Nutuk'u okuyacak ki eminim okurlar da...