Merhabalar
ücretsiz datası MSAccess ile olan rehber programı win8 e aktarılınca doğal olarak çalışmaz oldu. firma da destek vermiyor idi. bende php yapayım herkes kullansın dedim ama mysql e aktarırken acemilikten nasıl yaparsam yapayım olmuyor idi.
Net de bir sürü TR karakterlerin utf8 karşılığı veren arkadaşların dedikleri ile bul dğeiştirmiş olsam da maalesef sonuç alamıyordum. 1-2 harf mutlaka kalıyor idi.
Uzun bir aradan sonra (Türkün aklına ... kaçarken geldiği için

)
bir tabloya önce her harfi utf8 kaydedecek şekilde kayıt ettim.
sonra phpmyadmin ile her harfin karşılığını bul değiştir ile değiştirdim.. Bunu ben mdb den kayıtları excel e çekerek, excel içerisinde yaptım bul dğeiştir işlemini. Burda dikkat edilecek şey büyük küçük eşitlemesini işaretlemeniz gerek.
şimdi benim bul değiştir için kullandıklarımı sizler ile paylaşıyorum ki birisi bu kadar şeyi çabuk bulsun. ben sorduğum kişiler de maaaaalesef bilmiyorlarmışşşşş.. bari ben paylaşayım acemi biri olarak
TR utf8
ü ü
Ü Ãœ
ş ÅŸ
Ş Åž
ö ö
Ö Ã–
I I
ı ı
İ Ä°
ğ ÄŸ
Ğ Äž
ç ç
Ç Ã‡
bu verdiklerim eğer işletim sistemi ve browser farkından dolayı sonuç alamazsanız yapmanız gereken en güzel şey...
id ve karakter isimli 2 field i olan tablo (utf8_genaral_ci) oluşturup buna ekrandan HARF kayıdı girmek ve onu utf8 olarak tabloya kayıt etmesini sağlamak.
Sonrası aynı. o kaydın görüntüsünü bul değiştir ile kendi ekranınızda yapınız.. Hatasız sonuç almanız gerek...
selamlar saygılar