Dorebar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar;
Şöyle bir soru yöneltmek istiyorum. Alan adını alacağımız firmanın SEO'ya etkisi olur mu yoksa bu bir hurafe mi?

Yani alan adını ha Godaddy'den almışsın ha Enom'dan ya da, ha İHS'den almışsın ha Natro'dan ne fark eder diyebilir miyiz?
Domain veya Hosting olarak SEO açısından belli bir firma olmasının önemi ve alakası yoktur.

Kesinti yaşamayacağınız, hızlı bir hosting alsanız bile bazı iyileştirmeler yaparsanız daha iyi olur. (Yazılım bilgisi gizleme v.b. gibi bazı küçük dokunuşlar.)

Alanadı için yapabileceğiniz iyileştirme içinde kayıt tarihinin uzun olması, whois bilgilerini göstermek, SSL gibi işlemler yapılırsa daha iyi olur.

Hazır güzel bir soruyla konu açmışsınız. Bu vesile ile @Natro etiketleyerek bir konu hakkında sitemimi dile getireyim. (Belki bir düzenleme yaparlar)

Search Console; Doğrulama Yöntemlerinde bir çok kişi sadece HTML dosyası yükleyerek yapmakta. Oysa burada 5 farklı şekilde doğrulama yapabilmekteyiz.

Alan adı sağlayıcı olarak doğrulama yöntemleri içerisinde Natro Hosting firmasında barındırdığım siteleri kayıt edemedim.

Türkiye'de yanılmıyorsam Alanadı satışı ve Hosting sektöründe zirvedeler. (Müşteri sayısına göre)

Daha önce Destek talebimde bu konuyu belirtmeme rağmen cevaplayan arkadaş bunu anlayamamıştı.

@Natro ilgileneceğiniz umarak resimli olarak eklemek istiyorum.

Bir müşterime ait teknik servis sitesi için Google Search Console ve Godady barındırılan wordpress sitesini çok kolay şekilde Doğrulama yapmıştım. (Etkisi de gerçekten hissediliyor.)

Godady tarafından wordpress kurulumda kendileri tarafından özel olarak yazdırılmış eklenti bu işlemi 2 tik sayesinde yapılmaktadır. (Natro cpanel üzerinden otomatik olarak wordpress kurulumu çok güzel oldu. Bunuda geliştirseniz fena olmazdı. )

Bunla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
(Listede Natro firması veya Çizgi Telekomünikasyon A.Ş.)

Alıntı
Türkiye - İstanbul Merkezli natro.com, 1999 yılından bu yana Alan adı servisleri, web Hosting, sunucu kiralama ve barındırma, Güvenlik çözümleri gibi ürünlerle uluslararası web hosting sektöründe hizmet vermektedir.
Uluslararası bir hizmet olarak Doğrulama Yöntemlerinde Natro kurumsal firmasını da görmek isteriz.