Dostum senin sorunun 10 kelimelik bir cevabı yok. Bu sitenin içerik alakası ve buldunduğu sektöre göre farklılık gösterir. Mesela tek ürün satışı yapan sayfaların içerik yoğunluğu sayfalara yapılmıştır. Ama bir genel blogu ele alırsak bunda ise içerik yoğunluğu yazıya yapılmıştır. İçerik yoğunluğunun yazı veya sayfada olması ilede iş bitmiyor. Yani bana göre işin özeti şu;
Google içeriğini kaliteli eşsiz ve benzersiz bulur ise inan bana bunun yazıda yada sayfada olmasının bir farklı yok. Eğer Google içeriğinizi değerli bulursa bunu her türlü müşterinin gözüne batırır ve ziyaretçiyi o içeriğe yönlendirir. İçerik yazıda yada sayfada olmuş önemli değil.

Ek olarak şunuda belirtmek isterim Wordpress sistemindeki sitelerde sayfalar belli başlı amaçlarda kullanılır. Örneğin "Hakkımızda, Hizmetlerimiz, İletişim, Referanslar" durum böyle olunca sayfalardan sıralama olarak üst seviyede bir beklenti içinde olmak hata olur. Ama eğer sen içerik yoğunluğunu gidip sayfalara verirsen Seo'dan ziyade bana göre wordpress'in mantığına ters. Wordpress sisteminde yazı ekleme alanı güncel bilgiyi sunmaktadır. Sayfalarda ise kalıcı bilgiyi sunmaktadır. Sen wordpress sitelerinde iletişim kısmını yazılara ekleyen gördün mü ? Ben görmedim bu mantıktan bakınca yazıya eklenmesi gereken içeriği sayfalara vermekte mantıksız olucaktır. Ama sen ben herkesin yapmadığı bi şeyi yaparak sonucu görmek isterim dersen o ayrı şahsen bende merakla sonucu beklerim.