fatihkopuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sağolun hocam, oldukça gergin bir gün geçirdik, taşımaya başladık bir kere dns ler yönlendirildi. Olan 2 günümüze oldu bir de müşterilerin yaşadığı sıkıntılar.
Hayırlısı olsun.

lancewood adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesele veri kaybı veya kesintiden çıktı hocam, destek sistemlerinin yetersizliği ve destek elemanlarının ukala cevapları tuzu biberi oldu bugün.
Taktir sizin hocam. Her şirket ukala çalışanlar oluyor. Ben 10 yıldır ihs kullanıyorum ama bu süre içerisinde ihs bırakıp bir çok şirket gezdim. Bu şirketler arasında ihs en sorunsuz şirketlerden birisi. ihs dışında 2-3 şirket daha var, bugün ya da yarın bu firmalardan birinde sunucu daha alıp cluster yapacağım. Ekstra bir masraf olacak bizim için ama en azından ukala bir çalışan yüzünden ya da veri kaybı olacak mı olmayacak mı diye düşünmekten streslere girmeyiz.

Bu masraf size fazla geliyorsa, en azından google drive gibi bir servise otomatik yedekleme sistemi kurmak sizin için iyi olacaktır. En azından sisteminizin düzenli yedeğini tutmuş olursunuz. Konuyla ilgili bir blogda makale okumuştum ama tam olarak hangi sitede olduğunu hatırlamıyorum. Eminim googlede arama yaparsanız karşınıza çıkacaktır.

Hangi şirketi kullanırsak kullanalım bu iki çözümden birini kullanmak hepimiz için sanırım daha iyi olacaktır.