fRtkmR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

işlemcisi X3440 olan sunucuya nasıl 8 kızaklı disk takıcaksınız hocam, teklif istiyorsunuz ama sunucu kapasiteleri ile ilgili bir çelişki söz konusu, bu kapasitedeki sunucuların en düşük özelliği E5620, 32 gb ram, r510 model ve dengi sunuculardır.Maliyetine baktığınızda bunun üzerine 8 gb ram ile çalıştırmak mantıksız kalacağı için performansda alamazsınız, ek olarak 4 cpu diye bir seçenek yok, bu kapasitedeki sunucuların en düşüğü 16 cpu sağlamakdadır.

Teklifimiz.

İSTANBUL RADORE LK.
R510 Model - E5620x2 - 16 Cpu
32 GB Ram
Diskler Size ait
8 adet disk kızağı
/28 ip - 13 kullanılabilir

472 TL/ay KDV Dahildir.

Saygılarımızla
Ya ben yeterince açık yazamadım, yada siz düzgün okumadınız bence. CPU ihtiyacı konusunda, en basit 4 Adet Çekirdeği olan yani "Quad Core" olarak tabir edilen bir CPU dahi işimi görecektir. Örnek olarak da X3440 BİLE olabilir yazmışım. Bu Minimum özellik, siz uygun fiyat verdikten sonra isterseniz Xeon E5 sunucu teklif edin. Benim burada yazdıklarım MİNİMUM Gereksinimler. Ram konusu da aynı şekilde, 8GB ve üstü her teklife açığım.

Ek olarak piyasada U2 formda 8 adet 3.5" disk takılabilen bir çok sunucu alternatifi mevcut. Yada ATX tipi sunucuda teklif edilebilir. Temel ihtiyaçların gayet açık yazdığımı düşünmüştüm ama sizin mesajınıza göre biraz daha detay eklemem lazım.

@GENELE
Yazmayı unutmuşum, trafik konusunda Sınırsız yada 20TB Trafik şeklinde teklif sunulabilir.