merak sadece yeterli değil.. Asıl ihtiyaç duymak en büyük mucittir...
Arkasına merak gelince işte orda umulmadık sonuçlar çıkar
bu yaşta ihtiyaç duydum ve bu işe 1-2 ay önce netdeki yerli yabancı video ları seyrederek başladım. Yazılı dökümanların faydası ap ayrı.. arkasına var olan .. ihtiyacınıza göre örnekleri incelemek.
herşeyi bir anda öğrenmeniz tecrübe etmeniz mümkün değil..
aşama aşama gitmeniz ve sabır ile anlatılanları takip etmeniz çok önemli.
öğrenirken php dilinin temellerini yani kod yazma mantığı ve olmaz ise olmazlarını öğrenmeniz gerekiyor.
daha sonra kendinize bir ihtiyaç belirlemeniz gerek
adres defteri, grafik değerleri , ihtiyaca bağlı ajax - jscript - jquery diye uzar gider.
bunlara ek olarak size yardımcı olup yönlendirebilecek birisi..
fakat o kişiye her sorun yaşadığınızda gidip yardım istemeyin. her insanın kendi özel ihtiyaçları ve sabır - stres düzeyi var.
buraya bir konu açtım yardım istedim ki son dönemde açılan yardım konularıma cevap pek göremedim. netde aramaya devam ettim konu açmama rağmen ve buldum cevabı. sonra gelip soru konumu açıklamaya çevirdim..
çevrenizde yakınınızda sizi yönlendirecek birisi de olur ise güzel olur. forumlar chat sitelerine üye olun.
soru sormadna önce mutlaka google ve youtube de arama yapın.
özellikle hintlilerin çok aşırı fazla örneği var. sonuçda +1.2 milyar insan var ve coder olarak da oldukça hatırı sayılır bilgi var orda...
php ile ihtiyaçlarınızı sorgulayın. ihtiyacınız yok ise zaten php değil gwbasic bile öğrenemezsiniz. hedefinizi alın.. çalışmak istediğiniz playformu belirleyin. bakarsın ihtiyacın olan piton da olabilir asp de olabilir.
bu arada.. ben netdeki İbrahim Çevrük ün anlatımlarını beğendim... birçok kişi anlatırken acemi veya yeni başlayan birine anlattığını unutuyor. Daha çok kendi coder lığını dikkate vermek gibi konu ve video ları mevcut....
Her yazılım dilinde olduğu gibi ilgi - merak alanınız DB mi grafik mi vs vs onları belirlemeniz faydalı olacak ona göre bir sürü farklı eğitim mevcut. Benim ilgim DB misal... her çalıştığım yerde DB ve raporlama...
Oldukça fazla yazılı ve görsel Ücretsiz site - eğitimler mevcut. kendinize uygun birini bulup devam etmeniz en uygunu.
Soru sorduğunuz site veya kişilerin özel hayat ve geçim dertleri olduğunu da unutmayalım. Sonuçda insanlar bu işden geçimlerini sağlıyor.
Herkesin özel tecrübe ve bilgisini olduğu gibi, size özel zaman ayırarak paylaşmasını da beklemeyiniz.
başarılar