zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
usta olmak ayrı şey ,pazarlamasını yapmak şey.yani;

bir iş dalında çok iyi olabilirsiniz,harikalarda yaratabilirsiniz,ancak bu ürettiğinizi satamıyorsanız bir arpa boyu yok katedemezsiniz..bu söylediklerimden kendinize pay biçebilirsiniz;

keza askere gitmeden önce herkes vatanı uğruna canını verir,ahkam keser ama askere gittiğinde herşeye sövmeye başlar,gine bekara karı boşamak kolaydır..ne alakası var diyebilirsiniz ama bu örneklerin hepside aynı kapıya çıkıyor üç aşağı beş yukarı..

iş dünyası farklıdır,Frontend Developer olup olmadığına değil,o firma için,para kazandırıyormusun kazandırmıyormusun,piyasada temizlik işçisi ne ücret alıyorsa ona yakın ücretler çıkar genelde,bilginizi maharetlerinizi satabilmek için bu piyasada yoğrularak pişmek zorundasınız,bunun içinde deneyim gerekir,kendinize göre harikasınızdır ama gittiğiniz yerde basit hiç bir işe yaramayan insanlarla aynı kategoriyede koyulabilirsiniz,öncelikle belirttiğiniz meslek dalında 3-5 yıl çalıştıktan sonra bu soruyu sormalısınız,kimse size gelin siz Frontend Developer mişsiniz alın size 8000 tl maaş buyrun işe başlayın demez yani..
hocam teşekkürler uzun uzadıya yazmışsınız içinden toplanabilecek anektodlar var. ancak ben bu işi zaten 2-3 senedir yapıyorum. yakın zamanda ankaraya taşınma ihtimalim var ve bu yüzden orda doğal gazın metreküpü kaç lira sorusundan tutup orda ne kadar kazanırım sorusuna kadar derin bi araştırma içindeyim. soru biraz abes biliyorum ama bi yerden başlamalıyım