Counter Strike 1.6 gungame server, ülkemizde genelde pro public oynamayı sevmeyenlerin tercih ettiği counter strike 1.6 modu, deathmatch shooter tarzının iyi bir örneği, yurtdışında genelde Rus ve Balkan ağarlıklı oyuncuların tercih ettiği ve sevdiği bir mod ama ülkemizde pek tutulmuyor, neden olduğunu bilmesemde sadece fikrim var, cs:go yaygınlaştı item üzerinden rekabetle oyuncuyu kendine çekiyor şeklinde yorumlar olsada cs:go öncesinde de durum aynıydı, bizde neden çok tutulmadığının analizini bir kenara bırakırsak bu oyunun modu belli dolayısıyla öyle orasını burasını fazla süsleyemezsiniz ama ben genede elimden geleni yaptım ve küçük detaylara özen gösterdim, cs 1.6 gungame server en iyi bildiğim mod bunun yanında kişisel cs 1.6 server olduğu için ufak ama önemli detayları göz ardı etmeyip serveri daha iyi hale getirdim (nede olsa şeytan ayrıntılarda gizlidir) neyse bu ufak ön girişin ardından neden server açtığım konusuna da değinmek istiyorum, ülkemizde counter strike 1.6 oyununun oldukça popüler olduğu dönemlerde kendi klanım için kalıcı bir mekan ve server olsun istedim ve bu işlere girdim, test için aldığım sunucu hizmetini sağlayan yerli hosting batıncada şu anda mevcut ve aktif B planı olan yurtdışı serverler ile devam ettim, eğer eskilerden gungame mod takıldıysanız yada tercih ettiğiniz mod idiyse muhtemelen Zogist klanı biliyorsunuzdur, clan merkezimiz İstanbul Eyüp semtinde bir internet kafe idi, belki bu muhitte oturanlar bilir, Truva internet kafeyi, şimdilerde kapanmış olabilir, kendi klanımdan arkadaşları ilk elden ziyaret edip yüz yüze görüşme şansım oldu, hepside çok düzgün insanlar, hepsinide tek tek çok severim klan liderimiz kardeşim Bülent aynı zamanda harita yapımcımızzdır, o sıralar kafeyi ilk elden işletiyordu. Klan merkezi internet kafe olunca doğal olarak üyelerin çoğu birbirini yüz yüze tanıyan insalardan oluyor (sanal ortamdaki diğer oyuncuları düşününde oldukça istisna bir durum) ama öyle herkes klana alınmaz, geçerken uğradım Zogist oldum gibi bir şey söz konusu değil, diğer yandan dünyadaki en çok üyesi gungame olan klandır, doğal olarak bir internet kafedeki insalar olması bu çoğunluğu oluşturuyor, sayısal çoğunluğuyla guinness rekorlar kitabına girmeye hak kazanmış yegane klandır, hatta biz bir server kiraladıkmı gametrackerda sıfırdan ilk 100 en hızlı giren server oluruz (olurduk) bu konuda ki bütün zamanlar rekoruda gene bize aittir. Hani şaka falan sanmayın, bu söylediğim gerçek, bu duruma server kiralayan hosting sahipleride şaşardı, işte biz böyleyiz. Birde rakip bir clan var, eskilerden olanlar onuda belki bilirler, "Moruk Gaming" aramızda düşmanlık yada husumet yoktu ama tatlı bir rekabet vardı, ilerleyen zamanda Moruk gungame server kapandı, arkadaşlar serversiz kalınca bizi ziyarete gelmişler sonra hepside terror team almış falan (vay mekanı bastılar) o sıra ven yoktum buda öyle bir tatlı anı işte. Sonradan bizim serverde kapandı, ben sponsor aradıysamda bulamadım, şimdiki çevrem olsaydı kesin bulurdum ama kısmet değilmiş. Aradan zaman geçti Moruk klandan bir arkadaşı admin olarak aldım, Zogist olarak admin de var oda ZogisT | Sakar işi bilen gungame server yöneticisi olsamda Moruk'tan Erdem kardeşimin servere ciddi katkıları oldu, onun sayesinde serveri daha geliştirip iyi hale getirdim birde onun tavsiye ettiği maplerin bir kısmı gerçekten sıkı kapışma mapleri, sayesinde gungame adına doruk noktaya ulaştık diyebilirim ama şu anda ki server tam olarak ne Zogist server nede Moruk, kendine ait tarzı olan farklı bir server.

Bu webmaster forumuna gelenlerin bir şekilde seo işleri ile ilgisi az yada çok var, GUNGAME OYNAMAYI BECEREMEYEN SEO'YU UNUTSUN, ben cs 1.6 sevmem gungame hiç sevmem gibi mazeretler hiç geçmez, yok lastik patladı şöför atladı gibi bahaneleri bırakın, seo demek mücadele demek, aynen gungame gibi, hele bir gelin bakalım nasıl oynuyorsunuz görelim

Gungame olarak server 2011 yılından beri aktif ve malesef asla tam istediğim gibi olmadı, bunun farklı sebepleri var, sonuçta bu mod Rus ve Balkan ülkeri oyuncularının tercih ettiği bir mod ve 2-3 yıldır aynı ülke serverinde oynayan oyuncunun bize gelecek hali yok Turk oyuncuda pek gungame bilmiyor zora desen hiç gelemiyor ama bizim insanımızın saldırma konsunda iyi bir motivasyonu var yani kimse bize korkak diyemez, ama meraksızlık ve ilgisizlik derseniz işte bu bir sorun. Bize gelen oyuncu çok seçici olan bir grup, oynadıkları cs 1.6 serverde belli bir kaliteyi ve özel mapleri istiyorlar, dolayısıyla gelenlere en güzel mapleri sunmak durumundayız, yani bütün cicilerimizi ortaya döküp insanlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz (mübarek satışçının ana sloganı gibi söylem oldu) tabi birde hiç bir yerde istanmeyen oyuncular geliyor, yani bariz hile olanı saymıyorum script ve config olayını abartmış oyuncular ki bu tarz oyuncu mevcut oyuncuları kaçırdığı için bende istemiyorum, yeri gelmişken söyliyeyim, her türlü aim config ve bhop script yasak buna strafe de dahil, buradan serveri görüp gelecek olanları baştan uyarmış olayım, asla birini izlemeden ban atmam boşunada benimle pro ve eski olmak konusunda tartışmayın kimse benden daha eski değil, 1999 yılında internet kafe işletiyordum yani oldukça eskiyim. Adil oyun konusu açılmışken orjinal steam sahibi oyuncu başka bir hikaye, nerdeyse hiç biri temiz değil, en çok scripti onlar kullanıyor, hani arkadaş listesindekilere hava atacak ya, steamli olup kovduğumuz çok adam var, istemediğimiz adam kapımızda bekleyip gün sayıyor istediklermiz ise gelmiyor, hayat böyle işte. Diğer oyun server ve sunucularının oyuncu troll yöntemleri bizde yok malesef, birde artık oyuncu sayılarında dramatik düşüşler söz konusu, değişen pek çok şey var, insanlarım zevkleri eğlimleri, artık nessiler çok hızlı değişiyor, her yeni iPhone ile beraber nesiller ve jenerasyon değişiyor,mesela insanların en çok tercih ettiği sanal sosyal ortam olan forumlar artık terk edildi, sosyal medya ise altın çağını yaşıyor, bazı serverlerin hala oyuncusu var, tabi bende haset ve gıpta ile bakıyorum, işini bilen biliyor yani, bu durumu farklı bir şekilde kıyaslamakta mümkün, Facebook oyunlarından "Sparta War Of Empires" diye bir oyun var, ben takılma babından oynuyorum, hiç tarzım değil ve çok sıkıcı, zaten text tabanlı bir oyun ve tarzı hiç sevmem, sadece bir arkadaşım davet etti ve 1 senedir devam ediyorum level 81 oldum, sonuçta "Coiner" dene boca para harcayarak oynayan bir oyuncuya kafa atıp bırakacağım, daha öncesinde ogame denen oyunda da onca emek verip bırakmıştım ama kimseye kafa atmadım, bu Sparta oyunu konusunu özellikle açtım, sosyolojik araştırma ve eğilimler üzerine incelenmesi gereken bir oyun, bu konuyla ilgisi olanlar psikolojik yönlendirme ve eğilimlerle insanlara nasıl para harcatılır konusunda çok iyi bir örnek, bir yanda çok yetenekli ama para kazanamayan yazılımcılar ne yapacağını kara kara dünürken bu adamlar çok rahat insanlara para harcatıyor, bazı oyuncuların özel birimlerini kabaca sayarak hesap yapıyorum ve 20 bin $ gibi bir rakama denk geliyor yani insanlar vay bana ha, saldırırsınız demek ile bir güzel gaza gelip elini kredi kartına atıveriyor. Hayır işi için deseler yerinden kıpırdamaz ya da hayır için her ne olacaksa. Oyunun yapımcıları insanlar para harcasın diye bir sürü tuzak kurmuş, yapay bir rekabet atmosferine insanlar kolayca kapılıyor, aksiyonu olan bir oyunda değil gayet yavaş ilerliyor ve sıkıcı.

soluksuz oynan maplerden cs 1.6 gg_elixir, oyuncunun en sevdiği map

Counter Strike 1.6 serverler olayına tekrar gelirsek, server açtık parasını ödüyoruz, onca emek verdik araştırma yapıp okuyarak öğrendik bir şekilde ilgili kaynaklara ulaştık ki iyi bir server olsun, sırf insanlar gelsin eğlensin iyi vakit geçirsin diye ama genede istediğimiz gibi olmuyor, zaten artık insanalr sayısı çok artmış olan oyunlara dağalmış durumda, bir yandan mmo oyunlar, diğer yandan sürekli yeni grafiklerle kendini geliştiren FPS tarzı oyunlar, mobil oyunlar ise farklı bir yazı konusu olacak kadar geniş ve çeşitli, sadece tablet kullanıcısı olanların sayısı da hiç azımsanacak gibi değil ayni çeşit artık çok fazla.O yüzden bence artık cs 1.6 son dönemece geldi bundan sonra çok az server kalacağını tahmin ediyorum, işin peşini kovalayanlar sadece boosting gibi hizmetlerden para kazanmaya çalışan şahıslar, kendime ait 2 tane zombi server var her ikisinede çok fazla emek verdim oyunculu serverlerdi ama bir tanesi yeterli admin olmayınca boşaldı, parasız veriyorum ama genede kimseyi bulamıyorum, doğrusu bu işten Turkiye'de para kazanmaya çalışan arkadaşların Allah yardımcısı olsun, ben henüz kapatmayı düşünmüyorum, sonuçta benim için bu dinamik bir olay sürekli yeni şeyler öğrenmek için bir bahane ve fırsat. Diğer sunucu ve serverler oyuncuncu çekmek için genelde kendi cs 1.6 kurulum yada setup linklerini ilk sayfalarda çıkan sitelerde paylaşmaya çalışıyorlar, doğal olarak bu tarz paylaşımlarda kendilerine ait server lsiteleri ve bağlantı linkleri oluyor, seo için yola hiç çıkmadım ama server tanıtımı yaptım, sonuçta her şeyi inceleyecek kadar zamanımda oldu doğal olarak bazı şeyler yanlışlar yapılmadan öğrenilmiyor, bu konudaki tecrübelerimide başka bir yazıda paylaşırım. Öğrendiğim bir diğer şey ise insanların artık daha az ilgili olduğu hiç kimse hiç bir şeyle uğraşmak yada mücadele etmek istemiyor bir bezginlik hakim insanlara ve umutsuzluk bu da insanları saldırgan yapıyor ama bu hayatta emek vermeden ve mücadele etmeden ne olur, zaten o yüzden gungame oynamayı seviyorum, ben savaşmayı ve mücadele etmeyi seviyorum.

CS 1.6 ile ilgili birileri bu Tellioğlu isimli klanı görmüştür (birde Seferoğlu olanlar var) Ahanda işte bir ZogisT

Sosyal grup olduğu için serverleri henüz kapatmayı düşünmüyorum, hile konusuna gelince bir web tabalı ban listemiz yok ama ben her attığım banı kayıt ederim ve şimdiye kadar hemen her ülkeden banlı oyuncu oldu bir ülke hariç Oda İsrail, israil yahudisi olup her hangi bir server için adminlik başvurusu yapanı şartsız kabul ediyoruz, buda bizim gözümüzdeki ülke kredi puanı oluyor (hatta diğerlerine yasak olan bazı şeyler onlara serbest yeterki ana bacı küfür olmasın) diğer yandan kardeş ve dost dediğimiz bazı ülkelerin oyuncularıda nerdeyse hemen her gün sorun çıkartıp küfür edip hile açarak oyuna girdiler onlarada teşekkürler. Sonuçta farklı ülke ve kültürlerden insanlarla tanışabileceğimiz bir ortam oldu, hala admin olmak isteyenler başvuru yapıyor Latinler canıyakın, Arap olanlar bize daha yakın ve sıcak kanlı, Avrupalı olanlar daha mesafeli ama gördüğüm kadar onlarda mutlu değil, sonuçta işin ucu paraya dayanıyor.

Gene ufak sayılacak maplerden 1hp, saklanacak hiç bir yerin olmadığı yegane harita

Serverime gelip boş zamanlarınızda oynar ve takılırsanız sevinirim, numunelik olarak birer tane Zogist ve Moruk gaming admini de var, onlarla tanışma şansınızda olur, bu arada ZogisT sadece gungame oynar sanmayın ayrıca hepsi çok iyi pro atar, hatta şunu söyleyebilirimki counter strike 1.6'nın felsefesini özümsemiş bir klandır, içlerindeki en zayıf oyuncu ben sayılırım ve sadece ben bhop yapmayı bilmem ve script asla kullanmam, diğer yandan Zogistler benim ciddiye alıncak bir oyuncu olduğumu bilir, diğerleri pek bilmesede oldum olası alan savunması yapmak gibi bir adetim vardır, hangi takımda oynuyorsam biraz koruyucu mod takılırım, serverde beni görmeyebilirsiniz, genelde farklı nick kullanırım.

birisinin size bıçak atıp level çalmasının çok zor olduğu başka bir map

video

https://www.youtube.com/watch?v=JvJ5pOU-SHk

youtube chanel: https://www.youtube.com/user/BlondeLovers

SERVER IP: 80.86.90.20:27060

bu cs 1.6 gungame server genelde ilk 1000 civarında okullar tatil olunca rank biraz düştü ama sürekli oyuncu vardır.
banner:

Not: web server şu sıralar teknik sorunlar yüzünden ftp erişim sorunu yaşıyor, bir süre sonra daha çok görsel ve video paylaşabilirim. Ayrıca pek yakında servere yeni haritalar eklenecektir Adminlik alımı vardır ve ücretsizdir. (ama hemen vermiyoruz önce biraz tanımamız gerek)