Aynı sorunu yaşayan pekçok adwords yöneticisinden biri varmış. Sektör de yaklaşık 5-6 ciddi rakip varmış. Sahte tıklama olayını başlatan kurnazı anlamak için çok da zeki olmaya gerek yokmuş. Elbette İstanbulla, irlandayla defalarca yapılan[B] pek çok ruhsuz telefon görüşmesi ve yazışma ile netice alınamaması üzerine alternatif çözüm arayışlarına yönelmiş bu gariban adw. yöneticisi. Neymiş? Madem reklamım yayınlanmıyor ve google hazretleri de çözüm üretme konusunda pek hevesli değil o vakit iş başa düşer. Size yapılanın aynısını yapmak. Birbirlerinin reklamlarını tıklayıp bitiren rakiplerin nasıl oturup anlaşmaya vardığına şaşırırsınız. Buradaki sorun aslında reklamları tıklayıp bütçenizi tüketen uyanıklar değil. Sizin aynı şekilde karşılık vermemeniz ya da verememeniz. Ha! bu yöntem google ı daha da zengin edecek ve güzelim milli servetimizin buradan amerikaya doğru oluk oluk akış debisini artıracaktır. Yazık günah, ahlaksızca. Mamafih google belki en büyük gelir kaynağını oluşturan adwords müşterilerinin düdüklenmesine çanak tuttuğu sürece mevcut tek çözüm bu gibi görünüyor. Sahte tıklamaların %10 iade ediliyor ya da edilmiyor. Edilse de zaten gün içinde reklamlarınız yayınlanmadığı için rakip amacına ulaşmış oluyor. Müşteri panelindeki "28 gösterim 34 tıklama" gibi gizemli sonuçlara bile razı olan adwords müşterilerini google hiç iplemiyor. E rakip yok Netice kısasa kısas tavsiye ediyorum... Ha; Yok usta bana bi tokat atana öbür yanağımı çeviririm, ben öyle şeyler yapmam iş ahlakı bıdı bıdı.. derseniz o kocaman sevgi dolu yüreğinizi tebrik etmek gerekir.