Pitekantropus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkeste ibretlik yaşanmışlıklar var. Bir tane de ben paylaşayım. Çok kısa tutacağım ama hem okul, hem meslek ile ilgili iyi özet olur.

- 5.5 yaşında ilkokula başladım.
- Sene kaybetmeden liseden mezun olur olmaz üniversiteyi kazandım. (Yaş 16)
- 20 yaşında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun oldum.
- 3 sene dağ köylerinde ücretli öğretmenlik yaptım ve atanamadım.
- Sonrasında orada burada şurada çalıştım.
- Şu anda bir AVM'de satış danışmanı olarak çalışıyorum.

Benimle beraber mezun olan arkadaşların çok azı atandı. Bazısı polis oldu, bunların arasında gazi olanlar var. Bazısı o etüt merkezinde, şu özel okulda, şu KPSS kursunda çalışıyorlar.

Mevzu para ise aşağı yukarı aynı paraları kazanıyoruz, hatta bazılarından daha fazla kazanıyorum.

Mezun olmamın üzerinden 8 yıl geçmiş, diplomamın bana iş hayatında sağladığı hiçbir avantaj yok ancak sosyal hayattaki saygı unsuru da her zaman olacak.

Benim, senin ve okuyan herkes için diyebileceğim şey şu;

- Buradaki deneyimli insanlar maaş konusunda birşeyler diyorsa dinlemekte fayda vardır. Çok farklı iş kollarından oluşan sosyal çevrem var. Yeni mezun birisi dünyanın en donanımlı personeli olsa dahi o dediğin rakamları Türkiye şartlarında alamaz. (istisnalar olmadıkça) O yüzden maaş beklentini düşük tutarsan daha sonra büyük hayal kırıklığı yaşamazsın.

Dipnot: Allah'tan kısa yazacaktık.
Hocam alıyorlar o maaşları, ama konumuz bu değil. Hepimizin bildiği teknoloji şirketlerinde falan alıyorlar tabi, format atarak almıyorlar yani. Yada bir verdiğim örnek Alman devi bir teknoloji firmasında alıyor o parayı İstanbul'da. AR-GE yapıyorlar yani.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:30:06 -->-> Daha önceki mesaj 15:29:12 --

aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Programlama bilgin nasıl kardeşim ? Yazılım bilgin vs.
Bayağı iyi diyebilirim. Zaten anadil gibi İngilizce'ye sahip olunca bilmediğim birşeye bakmam 1 dakikamı alıyor Google amca'dan.