Herkeste ibretlik yaşanmışlıklar var. Bir tane de ben paylaşayım. Çok kısa tutacağım ama hem okul, hem meslek ile ilgili iyi özet olur.
- 5.5 yaşında ilkokula başladım.
- Sene kaybetmeden liseden mezun olur olmaz üniversiteyi kazandım. (Yaş 16)
- 20 yaşında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun oldum.
- 3 sene dağ köylerinde ücretli öğretmenlik yaptım ve atanamadım.
- Sonrasında orada burada şurada çalıştım.
- Şu anda bir AVM'de satış danışmanı olarak çalışıyorum.
Benimle beraber mezun olan arkadaşların çok azı atandı. Bazısı polis oldu, bunların arasında gazi olanlar var. Bazısı o etüt merkezinde, şu özel okulda, şu KPSS kursunda çalışıyorlar.
Mevzu para ise aşağı yukarı aynı paraları kazanıyoruz, hatta bazılarından daha fazla kazanıyorum.
Mezun olmamın üzerinden 8 yıl geçmiş, diplomamın bana iş hayatında sağladığı hiçbir avantaj yok ancak sosyal hayattaki saygı unsuru da her zaman olacak.
Benim, senin ve okuyan herkes için diyebileceğim şey şu;
- Buradaki deneyimli insanlar maaş konusunda birşeyler diyorsa dinlemekte fayda vardır. Çok farklı iş kollarından oluşan sosyal çevrem var. Yeni mezun birisi dünyanın en donanımlı personeli olsa dahi o dediğin rakamları Türkiye şartlarında alamaz. (istisnalar olmadıkça) O yüzden maaş beklentini düşük tutarsan daha sonra büyük hayal kırıklığı yaşamazsın.
Dipnot: Allah'tan kısa yazacaktık.