Arkadaşlar, su tesisatı üzerine sitemizin olduğunu varsayalım.
Domain adı: www. sutesisati .com olduğunu düşünürsek, oluşturacağımız sayfalarda hizmetlerimizden bahsetmek gerekiyor. Bu hizmetleri sayfalar olarak oluşturuyoruz. Ancak verdiğimiz hizmet su tesisatı hizmeti ise sayfa başlığımız domain adından dolayı Su Tesisatı | Su Tesisatı şeklinde bir yapı alıyor. Bunun google açısından bir mahsuru varmı? Veya alternatif olarak ne yapılabilir? Kullandığım All in seo eklentisinde blog adını otomatik olarak eklediği için başlık eklerken blog adını çıkaramıyorum. Bundan sebep Su Tesisatı | Su Tesisatı yapısı oluşuyor.
Hizmet adını değiştirme gibi bir şansımız malesef yok bu sebeple nasıl bir yol izlemek gerekir bilen kişiler yorumlarsa sevinirim.
All in seo eklentisinde genel ayarlara gelerek resimde işlemi uygulayın. Bunu yaptıgınız zaman sitenizin anasayfa başlığı şu şekilde "Su tesiat" yazı içerik başlığı ise şu şekilde "Yazı başlığı" olcaktır. Yanı yazı içine girdiğinde "Yazı başlığı | Su tesisat" başlığını kaldırmış olursunuz. Etiket, arşiv, kategori gibi biçimlendirmeleride aynı sekmedeki ayarlar kısmından yapabilirsin.
Dipnot: Test etmedim ama yaptığım araştırmalar sonrasında Site başlığını içerik,etiket,kategori gibi sayfa kısımlarından kaldırmak pek tavsiye edilmiyor. Eğer bu şekilde sitenizde kullanmakta kararlıysanız sonuçlarını seo açısından sonuçlarını merak ediyorum aslında. Ayrıca bana şaçma gelen bir şeyide vurgulamak isterim. All in seo eklentisi site başlığını 57 karakterden uzun yazmamızı tavsiye ediyor. Ama yazılar,etiketler,kategoriler,arşivler anasayfa başlığı ile ortak kullanın diyor. Bu kullanım sonucunda ise tavsiye ettiği 57 karakter barajını bi hayli aşmış oluyoruz. Aslında bunu bir yeni açıcağım bir sitemde denemek istiyorum.