Yazmayacaktım ama dayanamadım

Muvhost suçlu... Neden derseniz en başından beri makine içerisine hiç müdahale de bulunmayacaktı. Konunun buralara gelmesi yardimci olayım demesi karşı taraf yardımı mecburiyete çevirmiş sadece o kadar.

Kısaca konu özeti:

Sanal sunucu alınıyor. 80 TL
Yardımcı olmak adına kurulum, ayarlar vs yapılıyor ücretsiz olarak, arkadaşın dediğine göre dns yapılanması bozuk olmuş. Olabilir sonuçta ücretsiz yardimci olmak adına bir işlem para verilmediği için hak iddaa edilemez. Saldırı alınmış, çözüm önerisi getirilmiş. Arkadaş ücretsiz çözümü seçmiş. Yeterli gelmemiş. Başka yere taşımış ki taşınan yer firewall olan bir yer ondan dolayi sorun yaşamıyor. Bu taraftan da İade istemiş.

Sanal sunucu vs hizmetlerinde 14 günlük iade şartları uygulanmaz zira hizmet olduğu için. En fazla kurulum ücreti vs düşürülür kalanı verilir. Yurt dışında ki firmalar neden kurulum ücreti alıyor bundan dolayı.

Hizmete ek olarak yardimci olmak adına bir sürü şey yapılmış öyle yada böyle. Yapılan her işlemin bir bedeli vardır. Bunlar görmezden gelinmiş olabilir. Birde hakaret edilmiş.

Eski bir bilişim medya üzerine çalışmış bilirkişi olarak söylüyorum bu konu mahkemeye gitse ilk başta hakaretten direk davayı Muvhost kazanır. Hakareti edilmedi varsayarsak mahkeme bilirkişiye,

Sanal Sunucu ücreti dışında yardımcı olmak veya adına ne derseniz diyin tüm işlemleri kalem kalem belirtip, piyasa fiyatlarının çıkarılmasını toplam ne kadar olduğunu bildirilmesini ister.

Sonuç: 80 TL alayım derken, üstüne para verirsiniz ayrıca hakaretten ceza alırsınız.

Zira hizmette sorun yok benim gördüğüm, hizmeti kullanmakta sorun var. O da firmayı bağlamaz malesef.

Tapatalk ile yazıyorum, Türkçe karakter hataları olabilir...