phpbot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
beni yanlış anlamayın. bazı arkadaşlar yatırımlar geri gidiyor falan demiş.

Kim bu yatırımlar ? ne yatırımı ? yapılan elle tutulur yatırım nedir ? nereye geri gidiyorlar ?

Ben kendi gördüğüm analiz ettiğim olayı anlatayım.

ekonomide dalgalanma başlayacağında tv haberlerinde hemen altın rekora koşuyor altın yükseliyor. Bu genelde mart , nisan mayıs gibi olur . Düğünlere doğru . Bu haber yapılır. Sonra ülkede bir kriz çıkar. siyasi , hukuki

Ardından aynı trump ne yapacak gibi biz bekleriz haberlerde ne olacak bu durum diye.

Sonra Bir bakarsınız Dolar fırlar , euro koşarak yükselir.

Hemen merkezin önüne şekil konur. Faizleri artır.

Artırmaktan başka çare kalmayana kadar doları yükseltirler. sözde yatırımlar girer çıkar bir dalga olur. bir gün bir günü tutmaz. iniyor dolar dersin 3 gün sonra son sürat yükselir.

Sonra merkez bankası tamam der ve faizleri artırma kararı alır. Peki Yüzde kaç ?
Şu an T.C. Ziraat Bankası e-Vadeli Mevduat TL %9,25 Görüldüğü üzere. Ama Bu faiz oranları da yetmez. Artması gerekmete. Yoksa YATIRIMLAR kuş olup uçabilir.

Merkez böyle düşünür aynı anda en sakin olması gereken siyasette bir alevlenme başlar. Ben bu kısmı anlamıyorum. hiç gündemde olmayan şeyler gündeme gelir. Dolar 5 çıkacaksa 10 çıkar.

Sonra ne olur ?

Dolar 5 lira.

Eskiden milletimiz salatalık i domates , inek yetiştirir ve köy halkı geçinebilirdi. Şu an Bırak bunları yetiştirmeyi işe gir çalış bunları yetiştir hatta eşin işe girsin yine zor.

Sadece günü kurtarmak şu an ki ekonomi.

Gün demişken pazartesi yani yarın sıkıntılı bir gün
Sabahı düşünmekden uyuyamıyorum.Açıkçası gerginim gerginliğimin nedenlerinden bir tanesi babamdan aldığım "Fakiri koru çaresiz güçsüz olanı koru kimsesiz olanı koru" nasihatında ki güçsüz fakir insanların hallerinden çok mutlu oluşudur.

Ben bu konuyu fakirim diye açmadım.Allaha şükürler olsun parmağım ile gösterdiğim herşeyi satın alabilecek gücüm var.Bu ay ki cep telefonu faturam.Faturanın ne kadar olduğunu merak edenler aşağıda ki linki tıklayarak öğrenebilir.
http://www.directupload.net/file/d/4...6zkvv3_jpg.htm
Her ay 500 lira civarı cep telefonu faturası ödüyorum.Benim her ay boğazımdan bir lokma ekmek geçmeden cep telefonu elektirik su doğal gaz digitürk dsmart arabanın yakıtı zarta zurta karıya kıza giden param 5000 liradan aşaşağı değil.

Bir üstad diyor ki herkesin altında araba var.Bende hemen üç katlı triplex evimin önünde duran jeep range rover aracımın resmini isterseniz konuya ekleyeyim.Yahu benim bu konuda ki amacım hakikaten zor durumda olan aramızda forumda yer alan arkadaşlara tedbirli olun borç yapmayın ekonomi kötü demekti ama görüyorum ki herkes halinden memnun.

Benim kendi salaklığım kendi gerzekligim sanki üstüme vazife imiş gibi insanlar gerçeği öğrensin diye yaptığım tartışmalar sonucunda http://r10.net/gundemdeki-konular-amp-haberler/ bu kategoriden banlandım.Moderatör arkadaş yerden göğe kadar bu cezayı uygulamakta haklıdır.Umarım bir gün cezam kaldırılır.Çünkü ben o kategoride ki konuları okumaktan zevk alıyorum.Bazen çok kaliteli kişilerin kaliteli paylaşılmları oluyor.

Ulan gerzegim ben ya bana ne uleyn ekonomi kötümüş.Ye iç keyfine bak angut.Bu bir itiraftır ben gerçekten salak gerzek enayi biriyim çünkü aklı başında hiç kimse bu ülkede böyle bir sefa ve salatanat hayatı yaşarken gelipte böyle saçma sapan konular açmaz.

Ulan baba "Oğlum can ver ama fakiri acizi kimsesizi zalimin merhametine teslim etme" diye nasihat verecegine beni böyle yetiştirdireceğine ye iç keyfine bak deseydin ya.

Not:Yönetimden rica ediyorum.Konu silinsin ülkede ekonomide dahil olmak üzere herşey güllük gülistanlık.Avrupa bizi kıskanıyor Sp ve Fitch tarzı kurumlar tetikçi bunlar.Dünyanın lideri öncü ülkemize yapılan sabotaj bunlar.Bolca bankalardan kredi çekin kredi ile ev araba alın.Döviz ile borçlanın hiç merak etmeyin dolar 1 tl ye düşecek bakın amerikada başkanlık sistemi var orada 1 doların değeri 1 dolar.