arkadaşlar bu yollardan hepimiz geçtik sizde geçmek zorundasınız.hayat ülkemizde okadar acımasız ve düzensizki bunu anlayabilmek çok güç..

elbetteki o yıllarda herkesin hayalleri idealleri oluyor gayet normal ve de olması gerekende bu,ancak;

okuldayken hep toz pembe hayaller kurarız janjanlı dizilerde olduğu gibi çok büyük holdinglerde çok kritik ve özel bir pozisyonda çok tatmin edici ücretler ile hayatımızı devam ettireceğimizi düşünürüz hep,tabi bunlar iş hayatına(gerçek hayat)atılmadan önceki öğrencilik hayalinden ibarettir.ama bu düşünülen hayallerede şansı yaver gidip ulaşanlarda var ama bunlar parmakla sayılacak kadar az oluyor.üzülerek söylüyorumki bu böyle..okul bittikten sonra bırakın hayalleri umutlar kırıldıkça kırılacak işte ozaman hayatın acımasızlığı içinizin en derinliklerine kadar işleyecek,sonunda sebat edeceğiniz bir işiniz olacak elbet ama ben hiç tam hayallerine göre hayatını inşaa edebilmiş bir insana rastlayamadım..

benim eşim biyolog,bir kaç yere haber bıraktım wowww biyolog ne ya o nası bi meslek çok iyi paraya çalışır galiba vs diyordu insanlar,koca ankarada 90 ın üzerinde labaratuvar hastane tüp bebek merkezi vsvs ye basvurduk sadece bırınden dönüş oldu oda düzen labaratuvarlarıydı ve ister inanın ister inanmayın eşim okurken aylık 600 tl yıyordu.düzen labaratuvarı 600 tl maaş teklif etmişti(küfür etmişti)yıllarca eşime destek oldum manevi olarak ve dediğim gibi sonunda iyi kötü hayallerindeki gibi olmasada bir işi oldu ama aradıgı bu degıldı tabıkı..işin garip tarafı okumamış insana iş çok onlar için sıkıntıda degıl .iş bulamasa meslek yok iş bulamadım dıyebilir ama üniv.okuyan bir insan kalifiye teknik elemandır meslek sahibidir iş bulamayınca umutlar yitirilince büyük yıkım oluyor..öyle düşündüğünüz janjanlı bir hayat çooook uzaklarda arkadaslar onu bilerek hayatınıza yön verin (ama imkansız değil tabiki)

konu sahibi arkadasında beklentileri hayalleri çok ileri düzeyde çok üstlerde galiba umarım hayallerinize ulaşırsınız..
ama tıp bırakılıpda baska bır meslege geçiş yapılıpda vsvs bence daha acıyı hissetmediniz daha doğrusu hiç birşey yaşamadınız daha,bu bocalamayı ilerde göreceksiniz ,harcadığınız zamana ve başarılı olabilecekken kendinizi düşürdüğünüz bu durum için bence suçu kendinizde arayın(eğer suçlu arıyorsanız)