Mutlu olmak için başkalarına değil kendinize yoğunlaşın. Falanca şu kadar alıyor, filanca x sınavında şunu almıştı falan mevzuları ile kafanızı boşa kurcalıyorsunuz.

Hayatta nasip ve kısmet denen şeyler var, öte yandan kaderci yaklaşıma kendinizi kaptırmanın da alemi yok.

Kendinize hedefler koyun, bunları yakaladıkça -ki eğitiminiz ve lisan bilgileriniz bunları imkansız olmaktan çıkarır sadece bir zaman sorunu haline getirir- mutlu olursunuz.

Söz gelimi yaşınız 24. Tahmini gelir durumunuzun yarısının gerçekleşme durumunda bile ailenizle yaşıyorsunuz yılda 50 bin lira gibi bir birikim yapmanız gerekir. (Begenmediğiniz maaşla)

2 yıl sonra kendi evinizi almayı hedefleyin.

Ufak bir daire olabilir, belki ailenizle şu an bir tripleks villada oturuyor da olaiblirsiniz hatta hayallerinizde kapalı garajlı özel havuzlu kendine ait 2 dönüm bahçeli barbekülü bir ev de olabilir, ama o alacağınız kendi maaşınızla emeğinizle alacağınız ev sizi çok mutlu edecektir.

Arkadaşlarınızdan saygı göreceksiniz kendi emeğinizle kazandığınız için. Bu da size o evin değerini fazla gösterecektir.

Mutluluk maaşla, parayla gelmez her zaman. Hedefli olmak, o hedefleri tutturmak, aşık olmak, sevmek ve sevilmek.. Sağlıklı olmak. Kimseye muhtaç olmamak. (Şu an muhtaçsınız ailenize. O dediğim ufak daireyi alın, kendi faturalarınızı maaşınızla ödeyin, kız arkadaşınızı harçlıkla değil maaşınızla gezdirin.) Göreceksiniz mutlu olacaksınız.