Eğitim sistemi olarak mantıksız bir ülkede yaşıyoruz. Küçüklüğümden beri gerek uğraşlarım gerek fikirlerim her şeyden dolayı bilgisayar mühendisi olmak isteyen ben, sınav yılında o olmadı bu olmadı derken yıldız teknik metalurji ve malzeme mühendisliğine (madem bilgisayar müh. olmuyor bari okul iyi olsun kafasıyla) girdim. Öte yandan saçma sapan alakasız atıyorum hukuk veya iktisat isteyen adamlar bilgisayar mühedisliğine girdi(çevremden). İşin üzücü tarafı onlarda mutsuz bende

Bir yerden sonrada insan o kadar çalış et boşa gitsin olayından sonra hadi bunları silip atalım bir yıl daha hazırlanıp çalışalım diyemiyor, ben diyemedim. ÖSYM bir kazık atsa saçma bir sınav yapsa noldu, hoop, bir yıl daha heba edildi. İstemediğin yere girince zaten olanlar malum, siz de yaşamışsınız.

Hadi yine siz şanslısınız istediğinizi sonradan yapmışsınız da yine durum vahim, iş yok. Bir kere zaten şuan ülkede piyasa yok. İş veren diyor ki ben 3000 lira vereceğim, ister istanbul teknik üniversitesi olsun ister marmara, hangisi kabul ederse bana fark etmez diyor. Sen kabul etmezsen başkası edecek. Biraz da şans/bağlantı, tanıdık işi. Varsa gelirsin bir yerlere. Yoksa da hayırlısı..