UzmanYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
güle güle kardeş
Benim sizin gibi bir kardeşim yok.Hitap şeklinizi düzeltin.Sanki sizi tanıyormuşum gibi algı yaratacak mesajlar yazmayın.

F3rh4t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim anlamadığım herşey kötü diyorsunuz ben etrafta mercedes bmw audiden başka araba görmüyorum bu nasıl oluyor porsche bile peynir ekmek gibi satılan bi araba oldu şuan ofisin önünden bi resim çeksem benim serçeden başka pala yok. sahilde 5 tl ye çay satan mekanlar full çocuk çocugun ağzında nargile vs. bende anlamıyorum ama ekonomi bi bize kötü sanırım
Güzel tespit üstad.Buna ekonomide fakir ile zengin arasında ki fark deniyor.Bu fark ne kadar açılırsa o ülkede işler o kadar kötüye gidiyor demektir.

ondomain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki çare nedir o vakit ?
yani ne yapılması lazım ?
Siyasi,hukuki ve kamu güvenliğinin sağlanması lazım üstad.Ayrıca üretimde dışa bağımlılıktan kurtulmak lazım.Bu dört madde olduğu sürece bir ülkede herşey yolunda gider.

seemsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bu trumpı bahane etmek değil yanlış anlaşılmasın. Dünya genelinde ekonomik durgunluk olduğunu söylüyorum. Trump'ın kararları Türkiye'yi çok fazla etkilemez tamam; bunun sebebi de zaten üreten bir toplum olmayışımızdan kaynaklanıyor.

Tarım ve hayvancılık yapan bir ülkede, hayvanları dışarıdan ithal eder olduk. Bu ülkede kriz olmaması normal mi?

Devleti var eden bu toplum şimdi devletin eline bakar oldu. Acaba bize yüzde kaç zam gelir diye bekliyor herkes. Çünkü üreten kimse yok.

Bakın yakın zamanda bir led pano alımı yapacaktım, Türkiye'de üretilen pano 22€, çinden ithal edilen pano 18 TL. Buyrun şimdi Türkiye bu şartlarla nasıl büyüsün. Hadi 1 tane pano alacak olsam tamam Türk Malı olsun diyeyim ama, 200 tane alım yapacaksam neden daha pahalı olanı tercih edeyim.

Devletin öncelikle üretim yapanı desteklemesi lazım. Sadece aselsan'ı destekleyip milli silah sanayiine yatırım yapmakla olmuyor. Üreticiyi desteklemezsen üretici üretmeyi bırakıp, ithal edip satmaya başlıyor kâr edeyim diye.

Yeni nesil toplum olarak da zaten üretimi destekleyecek kafadan çok uzak. Ellerinde telefon akşama kadar snap, face, instagram falan derken gün bitiriyorlar. Aferin, yeniliğe çok açıklar ama geliştirmeye sıfırlar.
Kesinlikle yerli malı üretip ürettiğimizi önce iç piyasaya sonra dış piyasa satmak lazım.Bu konuda çok haklısınız üstad.

Jantipuf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir zamanlar Yunanistan'da kişi başına düşen Porsche sayısının New York veya Londra'da kişi başına düşen Porsche sayısından daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? ve şuan ki yunanistanın ekonomik durumunu söylememe gerek yok zannedersem.
Kesinlikle katılıyorum cep telefonu,tablet,bilgisayar,araba kullanmamız ekonominin iyi olduğunun değil sadece tüketim toplumu olduğumuzun göstergesidir üstad.

LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biraz Ahaber izliyeyim de morallerim yerine gelsin, ülke eyiye gidiyi. Başkanlık gelirse dolar 2 TL olacakmış

Cafede nargilemi içeyim oradan Bmw 525i marka arabama binip evin yolunu tutayım.
Nargileye özgürlük üstad.Bir ara bırakayım dedim.Sonra patlayan sigaraları görünce vazgeçtim.