Ufuk Gedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Trump etkisi ülkemizde sandığınız kadar büyük değil.
Dovizin bu denli yükselmesi ve TL'nin değer kaybetmesinin sebebi siyasi ve hukuki güvensizlik.Bu nedenle varolan yatırımlar çekiliyor,yeni yatırım gelmiyor ve piyasadaki dovizde toplanıyor.Kredi ve yatırım puanlarının düşürülmesinin sebebide yapılan açıklamalara göre siyasi ve hukuki belirsizlik/güvensizlik.Ülke bu durumdayken hâla ana gündem maddesi anayasa değişikliği ve başkanlık.Hiçbir müdahele yok.Merkez Bankası korkusundan müdahele edemiyor.Etse geçicide olsa USD'nin 4.2 - 4.3 civarına düşme ihtimali var.Mahalle yanarken diye bir söz vardır tamda o misal.

Kobra arkadaşımızda en kötü USD 4.5 demiş ama 5'i görecek ve geçecek.

Daha kötü günler bizi bekliyor.

Referandum sonrası ne olacağı belirsiz. Fikir,düşünce,etnik köken ve siyasi düşünce olarak tamamen kalıcı şekilde bölünmeye gidiyoruz.Bu gidişat ile şuanki kredi ve yatırım puanlarımızıda düzeltme ihtimalimiz bulunmamakta.

Asgari ücreti kuruş kuruş artırılırken günlük hayatta kullandığımız birçok şeye lira lira zam geliyor.

Babam asgari ücretle 2 çocuk büyüttü.Şuan bırak büyütmeyi karı koca çalışsanız dahi ucu ucuna yetiriyorsunuz.

Aranızda pazar alışverişine çıkan var mı hiç? Biber 12 TL gördüm, fasulye 12-13 TL. Şaka gibi ...

Geçen sene 140.000 TL'ye satılan sıfır araç bugün 269.000.

Açıkcası benimde umudum yok ekonomik duruma.

Ama bu halk 1 ekmeği alamayacak konuma geldiğinde kafasına dank edecektir.
KOBRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ufuk üstadım sabah saat altı ve hala uyanığım.Ben ve benim gibi bir şirketde alım satım yetkisi olan her finans departmanı yöneticisi eminim uyanıktır.Pazartesi duyulacak ilk gong sesi ile kabus yaşayabiliriz.Büyük kaos var.Yıllarını ekonomiye vermiş bir birey olarak Amerikan'ın en yakın komşusu Kanada bile Trump ve kararları yüzünden etkilenmezken bizim hala kendi hatalarımız ile yüzleşmeyip Trump'ın arkasına saklanmamızın ve kendi ülkemizde ki 4 milyon Suriyeli ne yapacağız diye düşünmeyip acaba Trump Meksikalı mültecileri sınır dışı eder mi ? diye düşünmemizin tam bir komedi olduğunu düşünüyorum.

Bir tespit de bulunayım bu ülkede ben cahil insanların dağa çıkarak vatana ihanet ettiklerini düşünürdüm ama şunu gördüm bu ülkede halka gazetelerde tv lerde gerçek finansal taployu söylemeyip vatana ihanet eden finans uzmanları da var.

Not:Yukarıda ki Dolar ve Euro tahminlerimin bu yıl Merkez bankasının bol satış eylemi doğrultusunda gerçekleşeceğini düşünüyorum.Lakin 2018 yılında merkez bankasının kur'a müdahale edecek gücünün kalmayacağını düşünüyorum.Bu da ekonomik anlamda kıyamet demektir.
Ufuk Gedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne yazık ki..

Trump konusunun arkasına saklanıldığını görmemek, bahane olarak öne sürülmesini görmemek körlükten başka birşey değil.Gözü gören ama düşünce/düşünebilme körü kişiler..

Medyanın bu oyunda %99 etkisi var.Herşey güllük gülistanlık gösteriyorlar.Gerçi artık TV izleyende sabah müge anlıyı, öğlen evlendirme programını, akşama survivorı izliyor.Körleştirmenin bir aşamasıda bu.

Pazartesi günü sıkıntılı bir gün olacak.Umarım en az ekonomik hasarla atlatırız fakat sanmıyorum.

Sonumuz hayrola..
Arkadaşlar bu trumpı bahane etmek değil yanlış anlaşılmasın. Dünya genelinde ekonomik durgunluk olduğunu söylüyorum. Trump'ın kararları Türkiye'yi çok fazla etkilemez tamam; bunun sebebi de zaten üreten bir toplum olmayışımızdan kaynaklanıyor.

Tarım ve hayvancılık yapan bir ülkede, hayvanları dışarıdan ithal eder olduk. Bu ülkede kriz olmaması normal mi?

Devleti var eden bu toplum şimdi devletin eline bakar oldu. Acaba bize yüzde kaç zam gelir diye bekliyor herkes. Çünkü üreten kimse yok.

Bakın yakın zamanda bir led pano alımı yapacaktım, Türkiye'de üretilen pano 22€, çinden ithal edilen pano 18 TL. Buyrun şimdi Türkiye bu şartlarla nasıl büyüsün. Hadi 1 tane pano alacak olsam tamam Türk Malı olsun diyeyim ama, 200 tane alım yapacaksam neden daha pahalı olanı tercih edeyim.

Devletin öncelikle üretim yapanı desteklemesi lazım. Sadece aselsan'ı destekleyip milli silah sanayiine yatırım yapmakla olmuyor. Üreticiyi desteklemezsen üretici üretmeyi bırakıp, ithal edip satmaya başlıyor kâr edeyim diye.

Yeni nesil toplum olarak da zaten üretimi destekleyecek kafadan çok uzak. Ellerinde telefon akşama kadar snap, face, instagram falan derken gün bitiriyorlar. Aferin, yeniliğe çok açıklar ama geliştirmeye sıfırlar.