Ufuk Gedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Trump etkisi ülkemizde sandığınız kadar büyük değil.
Dovizin bu denli yükselmesi ve TL'nin değer kaybetmesinin sebebi siyasi ve hukuki güvensizlik.Bu nedenle varolan yatırımlar çekiliyor,yeni yatırım gelmiyor ve piyasadaki dovizde toplanıyor.Kredi ve yatırım puanlarının düşürülmesinin sebebide yapılan açıklamalara göre siyasi ve hukuki belirsizlik/güvensizlik.Ülke bu durumdayken hâla ana gündem maddesi anayasa değişikliği ve başkanlık.Hiçbir müdahele yok.Merkez Bankası korkusundan müdahele edemiyor.Etse geçicide olsa USD'nin 4.2 - 4.3 civarına düşme ihtimali var.Mahalle yanarken diye bir söz vardır tamda o misal.

Kobra arkadaşımızda en kötü USD 4.5 demiş ama 5'i görecek ve geçecek.

Daha kötü günler bizi bekliyor.

Referandum sonrası ne olacağı belirsiz. Fikir,düşünce,etnik köken ve siyasi düşünce olarak tamamen kalıcı şekilde bölünmeye gidiyoruz.Bu gidişat ile şuanki kredi ve yatırım puanlarımızıda düzeltme ihtimalimiz bulunmamakta.

Açıkcası benimde umudum yok ekonomik duruma.

Ama bu halk 1 ekmeği alamayacak konuma geldiğinde kafasına dank edecektir.
Ufuk üstadım sabah saat altı ve hala uyanığım.Ben ve benim gibi bir şirketde alım satım yetkisi olan her finans departmanı yöneticisi eminim uyanıktır.Pazartesi duyulacak ilk gong sesi ile kabus yaşayabiliriz.Büyük kaos var.Yıllarını ekonomiye vermiş bir birey olarak Amerikan'ın en yakın komşusu Kanada bile Trump ve kararları yüzünden etkilenmezken bizim hala kendi hatalarımız ile yüzleşmeyip Trump'ın arkasına saklanmamızın ve kendi ülkemizde ki 4 milyon Suriyeli ne yapacağız diye düşünmeyip acaba Trump Meksikalı mültecileri sınır dışı eder mi ? diye düşünmemizin tam bir komedi olduğunu düşünüyorum.

Bir tespit de bulunayım bu ülkede ben cahil insanların dağa çıkarak vatana ihanet ettiklerini düşünürdüm ama şunu gördüm bu ülkede halka gazetelerde tv lerde gerçek finansal taployu söylemeyip vatana ihanet eden finans uzmanları da var.

Not:Yukarıda ki Dolar ve Euro tahminlerimin bu yıl Merkez bankasının bol satış eylemi doğrultusunda gerçekleşeceğini düşünüyorum.Lakin 2018 yılında merkez bankasının kur'a müdahale edecek gücünün kalmayacağını düşünüyorum.Bu da ekonomik anlamda kıyamet demektir.