seemsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu an ekonomi her yerde durağan maalesef. Yurt dışına çalışmaya gidecek bir çok arkadaşım, alımlar durduğu için beklemedeler. Tüm dünya Trump'ın ne yapacağına göre bi şekil alacak maalesef. Büyük ekonomi olmanın küresel sonuçları var tabi ki. Meksika'da bu kadar işçi, mülteciler sınır dışı edilecek mi edilmeyecek mi vs. tartışılıp sonuca bağlandığında, ekonomiye de büyük etkileri olacaktır. Tabi bence dünya genelinde olumsuz etkileri olacaktır, sadece Türkiye için değil.
Trump etkisi ülkemizde sandığınız kadar büyük değil.
Dovizin bu denli yükselmesi ve TL'nin değer kaybetmesinin sebebi siyasi ve hukuki güvensizlik.Bu nedenle varolan yatırımlar çekiliyor,yeni yatırım gelmiyor ve piyasadaki dovizde toplanıyor.Kredi ve yatırım puanlarının düşürülmesinin sebebide yapılan açıklamalara göre siyasi ve hukuki belirsizlik/güvensizlik.Ülke bu durumdayken hâla ana gündem maddesi anayasa değişikliği ve başkanlık.Hiçbir müdahele yok.Merkez Bankası korkusundan müdahele edemiyor.Etse geçicide olsa USD'nin 4.2 - 4.3 civarına düşme ihtimali var.Mahalle yanarken diye bir söz vardır tamda o misal.

Kobra arkadaşımızda en kötü USD 4.5 demiş ama 5'i görecek ve geçecek.

Daha kötü günler bizi bekliyor.

Referandum sonrası ne olacağı belirsiz. Fikir,düşünce,etnik köken ve siyasi düşünce olarak tamamen kalıcı şekilde bölünmeye gidiyoruz.Bu gidişat ile şuanki kredi ve yatırım puanlarımızıda düzeltme ihtimalimiz bulunmamakta.

Asgari ücreti kuruş kuruş artırılırken günlük hayatta kullandığımız birçok şeye lira lira zam geliyor.

Babam asgari ücretle 2 çocuk büyüttü.Şuan bırak büyütmeyi karı koca çalışsanız dahi ucu ucuna yetiriyorsunuz.

Aranızda pazar alışverişine çıkan var mı hiç? Biber 12 TL gördüm, fasulye 12-13 TL. Şaka gibi ...

Geçen sene 140.000 TL'ye satılan sıfır araç bugün 269.000.

Açıkcası benimde umudum yok ekonomik duruma.

Ama bu halk 1 ekmeği alamayacak konuma geldiğinde kafasına dank edecektir.