Bir geliştirici ve oyun geliştiriciliğinin okulunu okuyan biri olarak(Dijital Oyun Tasarımı) konudaki ücretler gerçekten çok ilginç geldi doğrusu

Modellemeleri hintlilere ya da doğu avrupa ülkelerindeki modellemecilere yaptırdığımızda bile, bir mobil oyun için, bir silahın modellenmesi 100 dolar civarında tutuyor(ki eğer oyun içinde satış olacaksa en çok kazandıran şey skin satışıdır, bunlar içinde her silah için 40 tane texture yaptıracak olursak silah başı 500 doları buluyor)
Birde sistemlerin tek tek kodlanması, servislerin yazılması vs var ki, çok dikkat gerektiren ve uzun soluklu bir iş.
Aşağıda mesela modellettiğimiz milli piyade tüfeği 76'nın modeli var örnek olarak:
https://i.hizliresim.com/za7Ma7.png
600 liraya yaparım diyen arkadaşa düşünmeyin verin işi. Sanırım 3-4 günde tamamlayacaktır her şeyiyle
2000 liraya eticaret yazarım demek gibi bir şey. İlginç.
Konu gereksiz yere cekmek istemiyorum. Bu işi 600 TL Dediğim şeyi zaten yaptım illa kanıt istiyorsanız buyrun pm atın size göndereyim burda yayınlarsınız. Buyrun girin bir unity veya unreal gurubuna konuyu orda açın bakalım burdaki fiyat 1000 TL gecermi ? (Ölücüler dışında) Yukardada kast ettiğim gibi profosyonel bir ekip aramıyorsa fiyat budur ki bu oyuna profosyonel bir ekip gereksiz olur. Ben 3 Yıldır oyun geliştiriyor. Pazarlıyor yönetiyorum. Şuanda bile 2 Adet yönettiğim ve 1 adette geliştirdiğim oyun var. Sadece bir kaç ekipte bulunup bir alanda iş yaparak bu işlerin ne olduğu ortaya cıkmıyor. Sizin her işi yapmanız lazımki fiyatını olayını bilin. Kodda yazmanız lazım , Modellemede , Proje yönetimide , Studio yönetiminide

Onun bunun dediği fiyatlar yok Konu sahibi istiyorsa buyursun pm atsın yönlendirme yapalım. 600 TL ALTI YUZ TL Karşılığında 1 hafta sonra oyununu alsın

Bu kadar basit.