alihankoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne demek istediğinizi tam anlayamadım ama anladığım kadarına cevap vereyim.

Bir id atadığınız elemana tıklayınca o id'ye ait veritabanı bilgilerini güncellemek istiyorsunuz, bunu da şu şekilde yapıyorsunuz, id yi ajax ile bir php dosyasına gönderip orada o id'ye ait verileri çekip Json olarak html sayfamıza çağırıyoruz. Mesela id ye ait bilgiler kullanıcı adı, adres ve telefon olsun. Bu bilgileri aldık. Daha sonra modal ın içinde inputlarımız olacak bu 3 alan ile ilgili,

<div class="modal" id="modalbox">
<form method="post" action="#" id="formumuz">
<input type="text" name="kullaniciadi" value="" id="kullaniciadi">
<input type="text" name="adres" value="" id="adres">
<input type="text" name="telefon" value="" id="telefon">
<input type="hidden" name="id" value="" id="id">

<input type="submit" value="Gönder">

</form>

</div>
Gördüğünüz gibi bir tane de gizli input ekledim. Buraya da id numaramızı yazdıracağız.

Ajax ile gelen json formatındaki veriyi array isimli bir değişkene atadık javascriptte. Daha sonra bu array değişkeninin içindeki değerleri inputlara value olarak yazdıracağız.
$('#kullaniciadi').val(array.kullaniciadi);
$('#adres').val(array.adres);
$('#telefon').val(array.telefon);
$('#id').val(array.id);

//sonra modalbox u açacağız.
$('#modalbox').modal('show');
Böylece modalımızın içindeki inputlar bizim çektiğimiz verilerle birlikte gelecek.

Daha sonra bu formun içindeki verilerde değişikliği inputlar aracılığıyla yapınca başka bir ajax fonksiyonu ile yine bir php dosyasına göndereceğiz.

form içindeki verileri şu şekilde alabilirsiniz.

$('#formumuz').submit(function (){
var gönderilecekdata=$('#formumuz').serialize();
//daha sonra burada ajax ile gönderme işlemi yapacağız. 
//ajax fonksiyonunun içindeki data alanına aşağıdaki şekilde form bilgilerini //ekleyebiliriz.
data=gonderilecekdata;
});
daha sonra bu verileri php tarafında şu şekilde alabilirsiniz.

$adres = $_POST['adres'];  //postun içindeki adres değeri inputun name attribute'sinden geliyor..
Umarım faydası dokunur.
Tekrar teşekkür ederim. Dün gece söylediklerinizi siz foruma cevap yazmadan yapmıştım. Sanırım ajax ve json ile biraz ilerleyebildim Siz foruma cevap yazınca doğru yaptığımı da anlamış oldum.

Bu işlemler için tek bir eksiğim kalıyor şuan. Json ile geri dönen bilginin text inputunu value'sine işlenmesini zaten öğrendim. Select, radio, checkbox v.b. için detaylı bir çalışma yapmam gerekecek