Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır 2d animasyon, beyaz tahta animasyon vb teknikler ile animasyonlar hazırlıyorum. Profesyonel olarak stüdyo ortamında seslendirme yapan 3 bayan 2 erkek arkadaş ile çalışıyorum. Genel itibariyle tanıtım için güzel animasyonların çıktığını düşünüyorum. Bahsettiğim videoları izlemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu arada youtuber olduğumu falan iddia etmiyorum Yanlış anlaşılma olmasın. Sadece bir araştırma içerisindeyim.

Kullandığım yazılım ve seslendirme imkanlarını kullanarak youtube de çokça izlenebilecek videolar hazırlamak istesem neler yapabilirim düşüncesiyle araştırma yapıyorum.

Maalesef youtube de popüler olan içeriklerin, verdiği mesajların (genellikle) seviyesinin çok düşük olduğunu düşünüyorum.

Örneğin akademisyen arkadaş, oturmuş, araştırmış, diksiyon kurallarına uygun, bilimsel verilere dayanarak, teknik anlamda yapılabilecek her şeyi yaparak kaliteli videolar çıkarmış ama izlenme sayıları 200bin.

Diğer taraftan her 3 cümlesinden birinde küfür olan, resimleri kesip biçerken bile onca hata yapmış, ses kalitesi berbat, video içeriğinde genelde oyun, magazin, tv dizileri vs olan videoların 3-5milyon izlendiğini görüyorum.

Bahsettiğim youtuber arkadaşları eleştirmek için söylemiyorum bunları, sadece merak ettiğim neden Türk youtube izleyicisi bu gibi kanallara fazlaca prim yaptırırken, BİLGİ nin yer aldığı içeriği görmezden geliyoruz.

Bu bilgiler ışığında sizinde varsa severek izliyorum dediğiniz youtube kanalları, paylaşırsanız hepimize fikir vermiş olur.