siteniz com/r10-da-yardim-ariyorum/ olduğunu varsayalım. Şimdi
1 sayfa indexiniz var.
Yazıya 3 adet etiket eklediğinizde;- siteniz com/r10/
- siteniz com/r10-da-yardim/
- siteniz com/yardim-ariyorum/
Şimdi
3 sayfa etiket indexiniz daha oldu. Bunun neresi kötü derseniz şurada bahsetmiştim.
https://www.r10.net/1072200081-post5.html
Aynı zamanda bu etiketler ilgili sayfanın altında aynı sayfaya link vereceğinden dolayı da zararı daha çok olur.
Anahtar kelimeniz; r10 da yardım arıyorum olduğuna göre bu anahtar kelime linkte var, title var, desciptionda ve sayfa içeriğinde var diyelim. (Doğrusu da böyle olmalı.)
Yazıda kullandığınız r10 da yardım arıyorum anahtar kelimesi yoğunluğu %3 farz edelim.
- 2 tane H TAG etiketi içerisinde kullandığınızdan dolayı %3 daha arttı desek,
- 2 tane STRONG biçim etiketi olarak kullandığınızdan dolayı %3 daha arttı desek,
- 3 tane EM biçim etiketi olarak kullandığınızdan dolayı %2 daha arttı desek,
Bunların mevcut toplamı yanında 3 tane bunla ilgili etiket ekleyip ekstradan etiketin bu sayfaya link vermesinden dolayıda %5 daha arttırdığını bilin.
işte burada arama motoru algoritması devreye girip spam, yetersiz içerik ve bunun gibi bir çok faktörün devreye girmesi neticesinde site için zararlı olur. (Bakınız Yoast Seo kelime yoğunluğuna)
Etiket kullanmak mecburi mi? Hayır
Etiket kullanmak gerekli mi? Hayır
Etiketi site içi bir nevi dolaşım menüsü gibi kullanmanın faydası vardır. Keza etiket kullanıyor iseniz bu şekilde kullanıp etiket indexlerinin arama motorları için "noindex" olarak kullanmanız daha faydalı.
Zaten bugüne kadar kaç tane anahtar kelimeden etiket sayfası üst sıralara çıkmış ki?
Etiket sayfasının (ilgili sayfa değil her kullanılan etiket eklenilen 1 sayfa oluşturur.) arama motorunda çıktığını görüyorsanız, bilin ki bu sitenin rakipleri aynı anahtar kelimede olan sayfası
berbattır. Sayfa içi linklemeden bihabersiniz zannedersem