Peki çok kısa süre sonra çok güzel bir projede yer almayacağınızı nereden biliyorsunuz. Çalışan olarak veya bir girişimci olarak "piyasadaki işler hep aynı" lafını size yedirecek bir işin içinde yer almayacağınıza nasıl emin olabilirsiniz.
Bence tamamen pes etmeden önce kendinize bir süre verin ve biraz ısrarcı olun. Size iş verecek imkanım olsa sizi istihdam etmek için bir dk düşünmezdim. Hatta kısa süre sonra böyle bir imkanım olabilecek gibi görünüyor. Böyle bir şey olursa sizinle yüzyüze görüşüp bir teklifte bulunacağım. (Sizi tanımadığımı düşünmeyin, emin olun çok iyi tanıyorum.)
Ülke değiştirmekten tutun da başka bir çok değişikliği zorlamalısınız. Sizin gibi birisinin pes etmesini gerçekten anlamıyorum; ya ben hayata karşı çok arsızım ki herşeye rağmen hayata karşı bu kadar azimliyim (20-25 yıldır yaşadığım sıkıntıları duysanız kafayı yersiniz) ya da siz gerçekten çok çabuk pes ediyorsunuz.
Nedir hocam? zevkli iş yok diye intihar mı edilir?
(ötenazi ile intihar'ın farkı sadece sizin adınıza başkasının yapıyor olması vekalet gibi bir şey)
Dert buysa düşünür bir çok zevkli iş fikri bulur ve birini seçerek bir startup a girişirsiniz; olur ya hiç başarılı olamazsanız hiç değilse başarısız oldum diyip borçlarım var ödeyemiyorum diyip bunalıma girdim ötenazi istiyorum dersiniz.
Oyuncak dünyası (animasyon) filminin sanırım 2. sinde bir sahne vardı, Buzz karakteri güya uçmak için bir yerden atlıyor biraz süzülüp indikten sonra "fiyakalı bir düşüş" yaptığından bahsediyordu. Hiç olmazsa fiyakalı bir düşüş yapmak adına biraz daha yaşamalısınız.

Ailenizi alıştırmak mı? değerli kardeşim, aile olsan bunun ne saçma bir şey olduğunu çok iyi bilebilirdin. Ama, bilmek derken "içeriden bilmek" i kastediyorum. Baba olmayan anne olmayan bunu bu şekilde anlayamaz. Ben şimdi senin benim çocuğum olduğunu düşünüyorum ve kafayı yiyorum ne yapabilirim diye. Sen ki başka birilerinin çocuğusun. Ailen hiç bir şekilde alışmaz. Onlara kızgınsan küskünsen bunu onlarla konuş; hatta "nasıl anne babasınız da beni bu duruma getirdiniz" de. Yok onları çok seviyorsan onları alıştırma fikrini kafandan çıkart lütfen, böyle bir şey olamaz.

Son olarak bir şey soracağım, yazılım bilgi ve derecenizi geçen sürede oldukça iyi hale getirdiğinizi biliyorum. Peki çok çok iyi bir iş bulmak sizi bu fikrinizden en azından geçici bir süre için vazgeçirtebilir mi? Yani, bulacağınız yeni iş ve size katacağı motivasyon sizi fikrinize ara vermek üzere motive edebilir mi? Eğer öyle ise oraya kafa yoralım. Ben çok kolay bir şekilde kurumsal bir firmada iş bulabileceğinize eminim, yeter ki bunun için en son yerin r10 olduğunu bilin.

Ali, seni seviyorum kardeşim, benimle irtibatta ol lütfen, her konuda elimden geleni yaparım...

Sevgiler ...

aliarbak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, dediğiniz gibi, en kolay yolu seçiyorum. Kolayı varken zora katlanmak için bir neden göremiyorum. Evet, korkağım, kaçış yolu arıyorum ama kaçma şansım da var, neden kaçmayayım? Yani 30-40 yıl hapse mahkum edilseniz ve hapisten kaçış şansınız olsa, bunu istemez misiniz? Benim dünyaya bakışım da böyle doğrusu. Ama işte tek sıkıntı şu aile faktörü.

Ne bir beklentim var, ne de bir umudum. Kodlamayı, farklı alanlarda kütüphaneler geliştirmeyi çok seviyor, gerçekten zevk alıyorum. Ama piyasadaki işler hep aynı. Muhasebe yazılımları zartlar zurtlar illallah ettiren şeyler.
Kaç yıllık yazılım serüvenimin sonunda elime ne bir şey geçti, ne de bir yere gelebildim. Daha da battım oturdum. Öyle yetenekli, tahammüllü bir insan da değilim, başka bir işten de anlamam. Anca oturur bir sistemin arka planının nasıl çalışması gerektiğini kurgulayabilirim.