masterthone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar bugün bi muhasebeci ile sohbet etme imkanım oldu. Bu zamana kadar bu vergi olayını çok ciddiye almıyordum açıkcası. Ancak ona durumu anlattım naptın sen dedi maliye yakında kapını çalar şuana kadar kazandığın paranın faiziyle cezasıyla birlikte vergisini ister dedi. Ufak çaplı bir hesap yaptık 100 Bin TL falan cezasıyla birlikte vergi parası çıkar dedi tabi ben çok korktum. Bu gerçekten doğru mu bu durumu yaşayanlar var mı? Veya bu durumdan kurtulmak için ne yapmamız gerekiyor?

Ben ödemelerimi youtube partner firmasından alıyorum aylık 4-5 hane paraların geldiği aylar oldu. Düzenli değil tabi ki. Çifte vergilendirme diye bir şey varmış bu doğruysa benim para aldıgım ülke ile bu anlaşma var yani vergi vermemem mi gerekiyor? Şahıs şirketi kursam nasıl bir yol izlerim bana ne kadar masraf çıkar? Bu konularda bilgisi olan muhasebeci olan veya tanıdıgı olan biri yardımcı olabilir mi?

ÇİFTE VERGİLENDİRME ANLAŞMASI : http://www.verginet.net/StandartIcerik.aspx?ID=3980
Hocam vergi incelemesi için tebligat alırsanız itiraz hakkınız var, sağlam bir avukat lazım. 15 yaşımda bireysel olarak kullandığım banka hesaplarım ile ilgili haksız bir borç çıkardılar bana, inceleme falan yapılmadan katakulle ile 57.000 tl borç çıkardılar. Borç haksız olmasına karşın Bölge İdare Mahkeme Hakimleri dilekçemi reddetti. Haksız borcu üzerime yüklediler. Şu an 70.000 TL falan borcum var. Mutlaka tebligat gelirse ve inceleme için başvurursanız yanınızda avukatla başvuru yapın.