Merhaba arkadaşlar.
Kafama takılan ve yurtiçi veya yurtdışı destek sitelerinde bulamadığım spesifik sorularım var. Destek olursanız çok mutlu olurum.
Server loadları çok yüksek.
Joomla sürümüm ise 3.6.5'tir. (Joomla 2.5 sürümünü kullanmaktaydım. 3.6.5 sürümüne geçiş yaptım.)
Merak ettiklerim şunlar:
1- Sistem - Genel Yapılandırma - Sunucu- GZIP Sayfa Sıkıştırma'yı aktif etmek "Cpu" kullanımını arttırır mı?
2- Pleskte Apache "Pagespeed" modülünü kullanmak "Cpu" kullanımını artırır mı? GZİP ile "Pagespeed" modülünün yaptıkları şey aynı mıdır?
3- Sistem - Genel Yapılandırma - Sunucu- Hata raporlama ne işe yarar? Sürüm güncellerken açmıştım. Hata raporlamayı kapattıktan sonra yaklaşık %50 oranında cpu load değeri düştüğünü not etmek istiyorum.
4- Sistem - Genel Yapılandırma - Sistem - Önbelleğini açmak sitedeki query sayısını azaltmaktadır. Fakat pagespeed modülü kullanan birinin bunu kullanmasının sisteme ekstra yük bindirme ihtimali oluşabilir mi?
5- Eklentiler-Uyumlu Ekler- Sayfa Önbelleği açmak ne işe yarar? Aynı zamanda sayfa önbelliği pluginin ince ayarları içerisinde yer alan "Tarayıcı önbelleklemesini kullan" seçeneğini açmak doğru bir yaklaşım mıdır? Tarayıcı önbelleklemesini kullan belli sayfalar için devre dışı bırakmanın bir yolu var mıdır?
6- Destek forumlarında .htaccess içerisine aşağıdaki gibi kod yazılması önerilmektedir. Bende aşağıdaki kod yapısı çalışmamıştır. Nasıl çalıştırabilirim? Mevcut durumda gerekli midir?
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 year"
ExpiresByType image/gif "access 1 year"
ExpiresByType image/png "access 1 year"
ExpiresByType text/css "access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "
access 1 month"
ExpiresByType application/javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
ExpiresDefault "access 2 days"
</IfModule>
Arkadaşlar herekse saygılar. Herkese teşekkürler.