Öncelikle bu konuyu neden buraya açtım. Eğer birisinden şikayetçi iseniz bu gizleniyor. Yasaklanıyor gösterilmiyor.
Fakat eğer bir firmaya teşekkür edecekseniz. O zaman herkese açık şekilde listeleniyor.
Bu durum gerçekten insanın içini acıtıyor.
O zaman bizde teşekkür edelim. İnsanları kandıranlara teşekkür ederim.
----------------------
Bu konuyu şikayetim var açmıştım fakat listelenmedi. Bende teşekkür edeyim o zaman
Sadece Türkiye de görülebilecek olay var.
Şimdi yerli bir hosting ve domain firması var. Turhost ( Aerotek firması diye kayıtlı ) domain transfer kampanyası yapıyor. Fakat problem şurada reklam yaparken beni kandırdığını düşünüyorum.
Şöyle ki domain transfer 3 dolar diye reklam yapılıyor. Aslında bu 3 dolar değil benim ödemem gereken ücret 3,50 dolar yani 2 TL daha fazla ücret. Bu kdv ücreti fakat reklam yaparken hiç bir şekilde ekstra kdv alınacağı yazılmıyor. Üye oluyorsunuz. Parayı yüklüyorsunuz. Süpriz kdv tutarı hariç o fiyat diyorlar canlı destekte yani biz sizi kandırdık diyorlar teşekkür ederiz üye oldunuz.
Neyse domaini transfer ediyoruz.
Üzerine kdv alınacağınıda biliyoruz. Sorun yok sonraki transfer ücretleri 5 dolar değilde 6 dolar olacak bunuda anladık. Tamam olsun yinede transfer edelim diyoruz. Para yüklüyoruz.
Fakat domain transfer başlayacağız ne görüyoruz.
+Türkiye de olabilecek birşey biz kampanyayı kafamıza göre değiştirdik.
- eee
+bunuda işte değiştirmeden önce duyurma gereği duymadık.
- eee
+ sana geçmiş olsun seni yine kandırdık.
- Allah razı olsun!
Kısacası kampanya yapmaktan bir haber firmalardan rahatsız olmaya başladım. İnsanlar salak değiller.
Domain transfer edecekmişim. Sonraki yılda pahalı ücretten yenileyecekmişim. Su istimal olmaması için bunu yapıyorlarmış. Ben yıllardır 20 tane domain firmasında gezdim kimse senin domaine el koyuyorum yenileme yapacaksın demedi. Suistimalmiş. Zaten açık ve net biliyoruz. İnsanlar neden domain transfer ediyor uygun fiyata geçip sonraki sene başka yere geçebilirse geçer geçemezse orada yeniler diye
Domain firmalarıda zaten kampanyayı bu yüzden yapmıyor mu
müşteriyi uygun fiyattan transfer ettirdikten sonra sonraki sene unutunca mecbur pahalı fiyattan yenileme yapar veya taşımaya erinir burada kalır. Yeni fiyattan yeniler diye yapıyorlar. fakat bu konuya ben karışamam firma nasıl kampanya yapar beni ilgilendirme beni ilgilendiren kısım kampanya şartlarında değişeceğiz yazmadığı halde önceden haber vermeksizin biz yükleme yaptıktan sonra kafasına göre değiştirmesidir. Bugünden sonra alacaklar zaten yeni kampanyaya göre almak isterse alır.
Örnek aynen şöyle oldu:
Broşüre Yağda indirim var diyip markete girdik. Biz seni kdv siz fiyatla kandırdık. Tamam hadi kandırdın tamam yine alacam. Fakat biz oraya yazmadık ama 10 tane alıma bu fiyat kandırmaktır.
---------------------