yorum bırakan arkadaşların yorumlarını pek okuyamadım ama direk bu modelleri kıyaslayıp satın almış kullanmış biri olarak düşüncelerimi belirteyim; öncellikle klişe olmuş mercedes A serisindeki reno motoru olayına gelecek olursak evet reno motoru var çünkü Türkiye'deki üst hacimli motorlardaki vergiden ve yakıt fiyatlarının yüksek olmasından dolayı, mercedes diyor ki ben bu arabaya Türkiye'ye özel motor üretemem varsa şu şu şartlara uyan buyursun motoru üretsin diyor. Yani basitce anlatacak olursa reno üretiyor ama mercedese üretiyor şartları belli istediği özellik ve kıstaslar belli, ha bu motorun vw grubu altında kalır mı kalmaz ama iç malzeme kalitesi, süspansiyon vb birçok noktada mercedes farkı koyuyor.

Aynı gruptaki golf, leon, astra, audi ve mercedes a180 arasında kararsız kaldım ve uzun süre ciddi araştırarak nisan ayında sıfır golf aldım ve golf varken eşime ibiza aldım, tüm bu araştırma süreci ve satın almam sonrası şunun farkına vardım hepsinin birtane albenisi var.
Kimisi aynı motor ama iç aydınlatma ve dayanıklılıkta bir tık üste çıkmış, kimisinin göze hitap eden yakışıklı görünüşü var, kimisi yakıtta, kimisi arka baş diz mesafesinde vs.. tüm bunların hemen hemen olduğu tek model vardı A180 ve motoru ile birebir ön göğse kadar aynı olmasına rağmen en boş olanı ise leon du, leonun tek asi görünümüydü ilgi çeken ki birçok kişi için böyledir. Ben golf aldım, karşı tarafın asli kusurlu olduğu kaza sonrado golf 3 ay geçmeden pert olduğunda eşimin arabasını kullandım, daha alt sekment olmasına rağmen daha düşük motor ve beygir gücü olmasına rağmen ibiza da golf yakıt değerlerine yaklaşamadım bile. Şunu o zaman öğrendim motorun küçük olması arabaya az yaktırmıyormuş. Golf sıfır arabaydı ve o değerin yükseklerde olması normaldi ama ona rağmen ibizadan az yakıyordu.

Sonraki kararım audi veya mercedes almaktı ama biraz fiyatın yüksek gelmesi birde ne olduysa basiretimin bağlanmasından bu sefer gittim sıfır astra aldım, önceki aracım benzinliydi dizele geçtim bu sefer. Ha astra o bu seride en fazla tork aktarımı, beygir gücü olan DSG kullanmayan arızası daha düşük ihtimal dahilinde olan özelliklere sahip ama içinin kalitesinde mumla aratıyor eski arabamı. Dışı çok güzel duruyor orası ayrı

Özeti şudur ki;
Bu kıyasda mercedes kaliresiyle, güvenliği ile öne çıkıyor ama rakam yüksek dersen leona kadar da inme audi a3 veya golf e yönel. Ha ben güç istiyorum ama parada yükselmek istemiyorum dersen harici özelliklerden dolayı pek tavsiye etmem ama astra ya yönel.
Ha şuda bir gerçektir ne alırsa al almadığında imrendiğin bir ukte kalacaktır içinde

Mobilden yazdım hatalar olabilir.