Gerçek seo uzmanı;

1.Sektöründeki rakiplerin analizini eksiksiz yapmak için çaba harcar. (Kelime analizi,Site içi planlar stratejiler,site dışı planlar stratejiler (sosyal medya için çalışmalar paket vs alma kastetmiyorum), link öğrenimi işlemleri)

2.Sektördeki kitleyi ciddi takip eder. Ve varyasyonlar dener. Farklı A/B test sayfaları dahil bir çok deney yapar. (Butonlar,yazılar,sayfalar,içerikler,resimler vurucu etkileyici tüm ataklar başkasında olmayan kendisinde olabilecek SWOT analizi yapar.)

3.Seo uzmanı adwords kullanır. Adwordse düşman değildir. Fayda almak için uğraşır. Gerçek seo uzmanı adwords ciddi bir kalkan gibi kullanarak daha çok kelime öğrenme,trafik durumlarını ve takibini sağlar. Önceden bilgi birikimi olur.

4.Gerçek seo uzmanı analizcidir. Yaptıklarını dener. Sayfaları inceler. Neylerin yolunda gidip gitmediğini sorgular. Durmaz sorar. Acaba sorusu bitmez. Ve Analytics gibi araçlardan çok iyi verim alır.

5.Gerçek seo uzmanı kendisinin sürekli güncel olmasının bir zorululuk olduğunun farkındadır. Güncel olmaz ise yeni şeyleri öğrenemez(Modası geçer).

6.Black hat işlemleri küçümsemez. Tersine mühendislik uygular.

7.Google patentlerini araştırır. Bir şeyler bulmayı amaçlar.

8.Rakiplerinin ve diğer seo bilgisi olanları küçümsemez varsayımlı (düşüncelerini öğrenir yorum yapar yapmaz küçümsemez) davranır.

9.Gerçek seo uzmanı benim gibi imla dil bilgisi kurallarını ve anlatım bozukluğu hatalara düşmez. İmla kurallarına daha doğrusu dil bilgisi kurallarına uyar. Açık net ve türkçeyi katletmez.

10.Gerçek seo uzmanı ne oldum demez, ne olacağım der. Planlarını 3 ay kurmaz. Uzun vade kurar.