Diğer konuna baktım da, kendim için ne kadar doğru bir karar aldığımı anladım. Yaşın daha çok genç. Senin konu açtığın yaşlardayken(2008'li yıllarda) internetle haşır neşir olmaya başlamıştım. O zamanlar yazılım/kodlama öğrenmek için heveslendim ama sonra vazgeçip girişimcilik kısmında olmayı seçtim. He ordan da bir başarı elde edemedim ancak en azından bu noktaya gelmedim. Sen yanlış mesleği seçmişsin. Kimse yazılımcılara babasının hayrına o kadar yüksek maaş vermiyor. Ya da serbest kıyafet, serbest sakal ile işe gelmesine çoğu zaman home office çalışmasına onu sevdiği için izin vermiyor. O işin ne kadar zor ve önemli olduğunu bildiği için. O iş işvereni kurtarırken yazılımcıyı kahreden bir iş. Bana göre böyle, bence sana göre de böyle. Sen çok fazla yükleme yapmışsın kendine. Ve kendine zaman ayıramayıp daralmışsın. Ama yaşamama isteğin en basit düşünce. Belki de hayatında verdiğin en basite kaçma isteğin. Kolayını yapacağına seni en çok sıkan, daraltan şeyleri hayatından çıkar. Değişiklik yap.

Bende dine gircem yine. Belki yanlış müslümanlar yüzünden dinden dönmüş olabilirsin. İmrenilecek gerçek müslüman bir kişi bulmaya çalış. Bi de ondan bişeyler dinle. Klişe anlatmayacak, ruhuna dokunacak şeyler söyleyebilecek birileri var bu topraklarda.

Kolayını yapma, işinden istifa et. Yapmak istediğini yap 10 katı daha az kazansan da.

Bir de sana önerim olacak "3 Idiots" u izle..