OzKara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam seo uzmanı diye bir şey yok. Seo bilen adam yada şöyle diyelim iyi analiz edip tecrübelenmiş adam var. Bu uzmanlık alanını kim çıkardı o da belli değil ya.

Neyse konuya dönecek olursak Seo hizmeti vermek biraz sıkıntılı ve boş iş bence. Bilen adam kendisi bir şeyler yapar zaten eğer sermayesi varsa. Yoksa da boşta kalmaz bir şekilde biriyle çalışır.

Çok zorunda kalmadıkça gidipte sağda solda seo hizmeti vermek falan bana boş iş gibi geliyor o yüzden tüm seo türevi kelimelerinde kendime ait kafada olan sitemi sattım.

Çünkü öyle bir şey var ki bazen site bir yerde takılıp kalabiliyor, bazen domain isminden bazen site içerisindeki bir şeyden site bir türlü yükselmiyor. O zaman devreye her şeyi her yolu yapmak giriyor. O da müşteriden alınan 2-3 bin tl para ile yapılmaz.

Düşünsene site takıldı gerekirse domaini 301 lemek gerekecek veya daha fazla çalışmak gerekecek veya siteye daha fazla içerik girilecek veya site dışı bağlantıların daha fazla olması gerekiyor bunlar hep nabza göre yapılan şeyler. O yüzden 1-2k ile veya 2-3k ile bu kadar şeyle uğraşmaya gerek yok. Bende sürekli bu işi yapıyorum bazı siteler yükselmiyor yükselmesi uzun sürüyor.. Bazen eski domainin geçmişinden dolayı takılabiliyor. Ama her yolu deneyerek çıkartıyoruz kafa yoruyoruz. O yüzden seo uzmanlığı falan bana boş geliyor. İşi bilen tecrübeli adam demek daha mantıklı.

Seo hizmeti vermekte çok boş geliyor. He böyle büyük firma olursun gelir herkes sizinle çalışmak ister vs o zaman çok başka. Adamlar hem para verir hem yalvarır olacaksa öyle olacak zaten

NOT : Sektörün içerisinden biri olarak biraz içimi döktüm. Kusuruma bakmayın konu biraz dağılmış olabilir. Herkese sevgiler hatamız yanlışımız varsa affola
seo hizmeti zaten sıralamaya göre verilmez, siteye organik katkıya göre verilir, sürekli bir iş geliştirme vardır işin içinde, sadece bu siteyi al buraya getir demek yetmez, bu markaya al bu markayı bir yere getir denmelidir. SEO performans pazarlaması değil, Branding bir hizmettir. Sektörün büyükleri, pazarlama duayenleri bunu çok iyi bilir zaten asıl sorun daha küçük hayalleri olan insanlar zaten kandırılanlarda bunlar. En azından bizim müşterilerimiz bu vizyona sahip. SEO butik çalışılması gereken bir yapı evet dediğin gibi. Ama maalesef perakendeye döktü herkes bunu, yazık sektöre ihanet bu.