Konu dışı:
<< Bir kişi de dememiş ki :
"Ali sen iyi ve hatta iyiden de öte mükemmel bir insansın, senin gibi iyi bir insanla zaman geçirmeyi hakeden insanlara haksızlık olur, yapma bunu, düşünme bile..." >>
Ali, elbette bu bir hak olmalı, yurtdışında bunu yapabilmek mümkün, ülkemizde de muhtemelen onyıllar sonra mümkün olabilir. Şu an için bununla ilgili zaman harcamanın çok verimli olmayacağını düşünüyorum.
Kişisel olarak tavsiyem bu fikirden en kısa sürede uzaklaşman. En azından bir süre belirleyip ertele bu düşünceni. Mesela 1 yıl sonra buna karar vereceğine dair kendine bir söz ver ve bu sürede hayatından mümkün olduğunca dramatik değişiklikler yap. Bu şekilde bu fikirden uzaklaşamayabilirsin elbette ama denemeye değer; ve herşeye rağmen yaşamak gerçekten çok güzel. Sevmediğin herşeyi sırayla yaşamından çıkarmaya, bulunduğun şehri değiştirmeye, ailenle ilişkilerinde araya mesafe koyup başka arkadaşlıklar edinmeye çalış, bunlar çoğu kez işe yarar.
Yıllar önce açtığın "Benden ne olacak" gibi bir başlığı olan konunu hatırlıyorum, senin ne muhteşem bir genç insan olduğunu düşünmüştüm ve seni o günden beri izliyorum, yüzyüze tanışma fırsatım olmadı ama çok isterdim. Çapsız insanların kol gezdiği şu forumdaki, hatta şu memleketteki ve hatta şu dünyadaki insanların %99 undan kaliteli ve diğergam duygulara sahip ince ruhlu arkadaşım: dünyadan kendini mahrum bırakma !