responsive tema yanına AMP kurunca responsive olmasının avantajı kalıyormu. Bildiğim kadarıyla mobilde artık amp sayfası açılıyor.
Ve google AMP derken, responsive de direterek hata mı yapıyoruz.
Tamam responsive huzurlu bir tema tarzı. Fakat Patron google.
Mobilde amp açılmıyor mobil sürümü sadece amp yaparsanız amp açılıyor. Yani şöyle söyleyeyim.
Örnek:
www.site.com normal sürüm
m.site.com veya
www.site.com/m/ mobile sürüm
amp.site.com veya
www.site.com/amp/ amp
Amp sayfaları sadece google'un desteklediği sektörlerde arama sonuçlarında gösterilir. Şuan sadece haberler gösteriliyor. Yakan zamanda yemek tariflerde dahil olacak. Ha siz sitenizin mobil sürümünü amp ile kodlarsınız o zaman mobilde amp sayfası açılır. Ama amp sürümü yapmanız responsive yada ayrı mobil site yapmamanız anlamına gelmez.
Responsive tasarıma gelirsek, responsive tasarımı sadece mobil için düşünmeyin. Siteniz mevcut kullanılan tüm ekran boyutlarına duyarlı oluyor. Klasik ise, atıyorum 800px genişlik ile tasarladığınız bir sitenin tüm ekranlarda görünümü aynı olacaktır. Küçüktede 800 büyüktede. Bu kullanıcı deneyimi, görsellik v.s her yönden kötü bir durumdur.
Son olarak responsive mi ayrı mobil sitemi amp mi diye biri sorcak olsa bana, ben responsive olsun yanınada amp sürümünü ekleyin derim.