Merhaba,
- Wordpress için sadece eklenti kurduktan sonra, Ayarları vs. güzelce yapıp hatta aldığınız hata mesajlarını takip ederek, eklentinin içerisinde kodlarda düzenleme yapmanız gerekecektir.
- Örneğin birkaç ay herşey yolunda giderken google ve amp ekibi bir güncelleme yapıyor. Hemen hatalar oluşuyor. eklentilerin güncellemesini beklemeniz, rakipleriniz ile aranızı açacaktır.
- Amp sayfaları hatalı ise google sizin sitenizi amp olarak değerlendirmez, hatasız olarak yüzde 100 testten geçmeniz gerekiyor.
- En çok aldığım sorulardan biri, sayfam amp herşey yaptım ama googleden ziyaretçi gelmiyor gibisinden. En ufak hatada amp olarak google yönlendirme yapmıyor maalesef.
- Adsense, Analytics servisleri, sosyal paylaşım butonları vs. kullanabilirsiniz. Herhangi bir risk bulunmuyor.
- Şu uyarı da bulunmak istiyorum. Amp entegreniz tam yapılmış olabilir. Ancak hata alıyorsanız kullandığınız cache eklentinizin ayarlarına mutlaka bakınız.
- Google Amp hatalarını website araçlarında 2 - 3 günde güncelleme yapıyor diye biliyorum. Oradan takip edebilirsiniz.
- Şahsi olarak belirtmeliyim ki, Amp çıktıktan sonra responsive mobil temamı devre dışı bırakıp ziyaretçilerimi amp sayfasına yönlendirme yaptım. Google da hatrı sayılır yükseliş gördüm.
- İleride de Google mobil responsive temayı devre dışı bırakabilir diye düşünüyorum.
Saygılarımı Sunuyorum.
Kolay Gelsin.
Sormak istediğim birşey var size.
responsive temayı devre dışı bırakmak nasıl oluyor. Tema responsive zaten.
Başka temaya mı geçiyorsunuz. Yoksa temanın responsive özelliği ekleyen kodlarımı siliyorsunuz.
Ya da masaüstü responsive özelliğine dokunmadan, webmastertoolsdan mobilde ampyimi aktif ediyorsunuz.
Bu olayı netleştiremedim kafamda. yardım rica ediyorum.