Herkes farklı cevap vermiş sorunuzun cevabına gelince bu Türkiye'de mümkün değil sonuçta ülkemizde DEMOKRASİ var.
Demokraside çoğunluğun kararı önemlidir.
Saydığınız ülkede olmasının nedenlerinden biride çoğunluğun kabul etmesidir. (Araştırmadım sadece ön-görüm)
Siz daha buradaki internet kullanmayı bilen arkadaşlara derdinizi anlatamıyorsunuz.
Çıkıp toplumun her kesimine nasıl derdinizi anlatacaksınız.
Buradaki arkadaşları internet kullanmayı bilen diyerek kast ettiğim.
Dünyadaki gelişmelerden haberdar, bilgiyi elde etmesi hızlı olduğunu ifade için kullandım yani neyin ne olduğunu bilen anlamını taşıyor. Bir üstünlük ifadesi olarak söylemiyorum
Ayrıca ölümcül hastalar için uygulansın vs demişsiniz. Bence siz tam araştırmadan direk sonuca gittiniz. Biraz hastanelere giderek ölümcül hastalıklarının mucize mi dersinizi ne derseniz deyin nasıl düzeldiğini görebilirsiniz.
Bir örneğine aşağıdan bakabilirsiniz.
http://www.milliyet.com.tr/-2-ay-omr...undem-2039085/
Bir diğer konuda anlık kararlar tehlikelidir. 5 sene önce hayat-mayat dediğiniz olaya bugün gülebiliyorsunuz....
<konudışı>
Sürekli olarak forumlarda, sözlüklerde, sosyal medyada intahar-ölmek.vb yakınmalar söz konusu bunun nedeninin insandaki fıtrat gereği manadan uzaklaşıp fazla maddeye tamah sonucu olduğunu düşünüyorum.
Yani insanlar içinde fıtratı gereği var olan dini yok etmeye başladıkca git-gide yukardaki sorunlar baş gösteriyor. İnsanın bir kızıl elması ve gayesi olmayınca farklı mecralarda beraberinde geliyor.
Eskiden büyüklerimiz anlatırdı. Su almak için 2-3 saat beklediklerini. Elbise yıkarken 2-3 saat uğraştıklarını. Yemek için, bilgi için, yolculuk...vs ama mutlularmış
Fakat günümüzde bunlara saniyeler içinde ulaşabiliyoruz. Fakat geldiğimiz durum ortada...
</konudışı>