ötenazi yapılmasında ki olay acısız ölmek ise bu durum direk olarak DİN ile alakalıdır. Müslüman bir insan buna karar veriyorsa aslında bunun intihar olduğunu bilir.

yinede bunu yaşamak istiyorsa onu bekleyen bir azab olduğunu bilir. Her ne kadar acısız gibi görünse de ruhun bedenden nasıl ayrıldığını hiç birimiz bilemeyiz. Dinimize göre intihar etmek en büyük günahlardan bir tanesi bunu yapan kişilerin cennete giremeyceği açık ve net.

ben bu durumu annemden biliyorum o kadar çok ağrısı oluyordu ki bazen ölmek istiyorum diyodu böyle birşey ailenizde varsa sizde gerçekten çok zor durumda kalırsınız. gel gelelim annem 3 ay evvel vefat etti ve 45 gün yogum bakımda kaldı. doktorlar yaşama şansı yüzde 50 diyordu. annem cogu zamn oksijen maskesi takılı iken bizimle temas kuruyordu 45 günün 35 günü ben gittim neredeyse bazende oksijen maskesi olmadan konusabılıyordu yavas yavas anneme yaşamak istiyo musun diye sordum korkarak da olsa evet oglum çok dedi evimi özledim dedi. bu duruma canlı şahit olan biri olarak ötenazi isteyen insan ruhun bedeninden çıktıgı andan itibaren o hatayı ve pişmanlgıı anlayacaktır. azabı çok büyüktür.